E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakToya'dan Dice Kayek imzalı proje---

Toya'dan Dice Kayek imzalı proje

Toya'dan Dice Kayek imzalı proje
24 Nisan 2014 - 05:31 borsagundem.com

Toya Yapı, Basın Ekspres'teki yeni projesi için tasarım ve moda markası Dice Kayek ile işbirliği yaptı

İstinye’deki projesini Porsche’nin tasarımıyla hayata geçiren Toya Yapı, Basın Ekspres’teki yeni projesi için uluslararası tasarım ve moda markası Dice Kayek ile işbirliği yaptı.

100 milyon dolar yatırım değerine sahip ‘Toya Moda’ projesinin mimarı ise Bünyamin Derman. Gülistan Alagöz'ün Hürriyet'teki haberine göre 486 konut ve 35 ticari üniteden oluşan projede iç ve dış mekanlardan kapı numaralarına kadar ne noktada tasarım ön plana çıktı. Dice Kayek markasının yaratıcıları Ayşe ve Ece Ege modada 21 yılı geride bıraktıklarını ve ilk kez bir inşaat firması için çalıştıklarını söyledi. Ege kardeşler geçen yıl Victoria & Albert Müzesi’nin Jameel Prize ödülünü kazanmıştı.

YÜZDE 15’İNİ SATTI

Toya Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Topaloğlu, 100 bin metrekare inşaat alanına sahip projede hafriyat çalışmalarında sona geldiklerini ve yakın zamanda temel atacaklarını söyledi. 15 gün önce ön satışlara başladıklarını ve projedeki dairelerin yüzde 15’ini sattıklarını belirten Topaloğlu, “Toya Moda’da konut fiyatları KDV dahil olarak 185 bin liradan başlıyor, 650 bin liraya kadar yükseliyor. Projeyi 2.5 yıl içinde tamamlayacağız” dedi. Topaloğlu, 4 blokta oluşan projede büyüklükleri 37 ile 151 metrekare arasında değişen stüdyo, 1+1, 2+1 ve 3+1 daireler yer aldığını kaydetti.

FARKLI PROJE YAPILMIYOR

Konut sektöründe hareketli günler yaşandığını belirten Topaloğlu, “Gayrimenkulde birbirinden farklı olmayan konutlar üretiliyor. Biz fark yaratmak adına uluslararası tasarım ve modacılarla çalışıyoruz. Bundan sonraki projelerde de böyle olacak” dedi. Toya Moda projesinde arsa sahibinin Erdemoğlu Holding olduğunu belirten Topaloğlu, hasılat paylaşımı modeliyle hayata geçirdiklerini söyledi.

KONUT PROJELERİ ÖLÜ DOĞUYOR

Basın Ekspres bölgesindeki kentsel dönüşüme dikkat çeken Mimar Bünyamin Derman, “Master plan olmadan yapılan tüm dönüşüm projeleri ölü doğuyor. Nitelikli konut üretiliyor ama İstanbul’un gelecekte nasıl bir yer olacağına dair en ufak fikrimiz yok. Toya Moda ise yüksekliği ve kente değen mimarisi ile bölgedeki dönüşümde öncü olabilecek bir proje” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)