E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTopunu eve yatırıyor!---

Topunu eve yatırıyor!

Topunu eve yatırıyor!
24 Mayıs 2015 - 08:03 borsagundem.com

Genç futbolcu Salih Uçan da gayrimenkul yatırımcısı çıktı. Roma’da oynayan Uçan, Marmaris’te ev aldı, Roma'da da baktı

Fenerbahçe Futbol Kulübü’nden İtalyan futbol takımı AS Roma’ya transfer olan genç futbolcuSalih Uçan da gayrimenkul yatırımcısı çıktı. Uçan, geçen yıl 4.7 milyon euro’ya Roma’ya kiralanmıştı. Erkek giyim markası KİP’in yeni Reklam yüzü olan 21 yaşındaki futbolcuyla İtalya’da bir araya gelme şansı yakaladık.
Kıvırcık saçlarıyla ve mankenlik yapacak kadar düzgün fiziğiyle dikkat çeken Uçan, İtalya’daki yaşama iyice alışmış görünüyordu. İtalyancasını da iyice geliştirmiş. Derdini anlatma yanında artık maçlarda çevirmen de kullanmıyor. Makarna yapmayı bile öğrenmiş. Pek çok konuda sohbet ettiğimiz Uçan’a ekonomi soruları da yönelttik. İtalya’daki ekonomik krizi sorduğumuz futbolcu bu konudan çok haberdar görünmüyor. Cevabı  ise herkesi gülümsetecek türden:
“İtalya’da futbolcuların kazançları ortada onları ekonomik kriz etkilemez.”

Daha çok kazanç...
Peki, kendisi kazancını nasıl değerlendiriyor. Uçan’ın cevabı son dönemin gözde yatırım aracı gayrimenkulü destekler nitelikte:
“Marmaris’te bir ev aldım. Şu anda bu evde ailem oturuyor. Geri kalan paramı da bankada tutuyorum. Roma’da yatırım amaçlı ev sordum ama burada konut için ödediğiniz paranın kazancı Türkiye’ye göre çok az. Türkiye’de konut aldığınızda daha çok kazandırıyor. Bu nedenle Roma’da yatırım düşünmüyorum. İleride Türkiye’de yatırım düşünebilirim.”
Roma’daki yaşamla ilgili de Uçan, “Kültür çok farklı. Bir Marmarisli olarak denize yakın bir yerde yaşamayı tercih ettim. Şehre biraz uzak ama huzurlu bir yer. Vakit buldukça tarihi şehri gezmeyi ve alışveriş yapmayı seviyorum. Modayı takip etmeyi seviyorum. Şehirde sürekli farklı restoranlara gidiyorum. Roma inanılmaz tarihi bir şehir, keşfedecek çok yer var. İlk geldiğimde çok arkadaşım olmadığı için İstanbul’u özlüyordum ama artık özlemiyorum” diye anlatıyor.

Makarnacı oldu...
İtalya’da olunca yemekleri sormadan edemiyorum. Uçan, “Özlediğim Türk yemekleri oluyor. Ama annem babam arada yanıma geliyor. Dolma, baklava getiriyorlar. Ama çok da yemek takıntım yok. Burada iki kilo zayıfladım. Makarna yapmayı da öğrendim, güzel yapıyorum. Makarna buranın vazgeçilmezi. İlk geldiğim gün omlet istedim. Türkiye’de ben genelde kahvaltıda omlet yerdim. Hiçbir yerde yapılmıyor maalesef. Geldiğimden beri iki kez omlet yiyebildim” cevabını veriyor.
 
 
 
 
 
Oyuncular şık olduğumu söyler
Erkek giyim markası KİP’in Traveller koleksiyonunun yüzü olan yıldız futbolcu Uçan, giyime de çok meraklı. Uçan, “İlk defa bir markanın reklamında oynadım. Çok güzel ve keyifliydi. Ama o da zor bir tempoymuş. Oyunculuk futboldan zormuş. Traveller koleksiyonu benim gibi sık seyahat eden, gezen gençlerin ihtiyacını karşılıyor. Giyimime dikkat ederim. Romalı oyuncular şık olduğumu söylüyor. Ayrıca takımda Ashley Cole ve Daniele de Rossi de iyi giyiniyor. Roma zaten modanın merkezi. Burada herkes giyim kuşamına dikkat ediyor” diyor.
Fener’in maçlarını kaçırmıyor
Genç futbolcu, Türkiye ile İtalya’yı futbol açısından da şöyle karşılaştırıyor: “Futbolun dili her yerde aynı. Mancini, Türkiye’ye geldiğinde Galatasaraylı arkadaşlarımız ‘Defans çalışıyoruz’ demişti. Biz de önce defans çalışıyoruz. Bir de buradaki antrenmanlarda tempo daha yüksek.”
Uçan, Fenerbahçe’nin maçlarını takip edip etmediğiyle ilgili soruyu şöyle yanıtladı: “Takip ediyorum. FB bu yıl çok iyi gidiyordu. Son maçlarda puanlar kaybettik, inşallah şampiyon oluruz. Takımda sürekli oynamıyordum benim olmamam eksiklik olarak görülmemeli.”
Sakatlık peşini bırakmadı
Salih Uçan, geleceğiyle ilgili şunları söyledi: “Gelecek yıl da Roma’dayım. Sezon ortasında oynamadığım için bazı takımlar beni istedi. Roma her zaman şampiyonluğa oynayan hem de aldığı genç futbolculara değer katıp satan bir takım. Sezon başı çok iyiydim. Sonra milli takıma gittim sakatlandım. Sonra döndüm bir maçta oynadım ama tekrar sakatlandım. Bu kez 49 gün antrenman yapamadım. Bu sakatlık beni çok etkiledi ve doğal olarak ilk 11 şansı bulamadım.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)