E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinToplu taşıma zammı iptali için dava açıldı---

Toplu taşıma zammı iptali için dava açıldı

Toplu taşıma zammı iptali için dava açıldı
01 Şubat 2016 - 16:32 borsagundem.com

CHP'li Cemal Canpolat, İstanbul'da toplu taşıma sistemlerine yapılan zammın yürütmesinin durdurulması talebiyle mahkemeye başvurdu

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, partisi adına, kentteki toplu ulaşım sistemlerinde geçerli ücret tarifesinde artış yapılmasına ilişkin karar hakkında yürütmenin durdurulması talebiyle İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu.

Canpolat, İstanbul 2 Nolu Bölge İdare Mahkemesi'ne sunduğu dava dilekçesinde, İETT, Otobüs AŞ ve Özel Halk Otobüsleri'nin yanı sıra raylı ve deniz ulaşım sistemlerinde geçerli ücret tarifesinde artış yapılmasına ilişkin karar hakkında yürütmenin durdurulmasını talep etti.

CHP İl Başkanı Canpolat, dava dilekçesini sunduktan sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, iş başına geldiği günden beri temel tüketim maddelerine sürekli zam yaparak ayakta kalmaya çalıştığını, yoksul insanların zorunlu olarak kullandığı toplu taşıma araçlarına ve suya sürekli zam yaptığını savundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin toplu taşıma araçlarına 2001'den bugüne kadar yüzde 300 zam yaptığını öne süren Canpolat, belediyenin "durduk yere yaptığı zammı" geri alması konusunda dava açtıklarını belirtti.

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisindeki grubunun, toplu taşıma zamlarının geri alınması konusunu belediye gündemine getireceğini ifade eden Canpolat, "Dünyanın hiç bir yerinde toplu taşıma ücretlerinde hiç bir kamu kuruluşu kar etmeyi hedeflemez. Toplu taşıma araçları, yoksul, dar gelirli ve yaşam mücadelesi veren insanların, kullandığı araçlardır. Bu davanın takipçisi olacağız" diye konuştu.

Canpolat, bugünden itibaren İstanbul'da CHP'ye bağlı 14 ilçe belediyesinde asgari ücretin bin 500 lira olarak uygulanmaya başlandığını aktararak, AK Parti'nin başında olduğu belediyelerde de asgari ücretin bin 500 lira olması konusunda önerge vereceklerini kaydetti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kartal01 Şubat 2016 20:06

    izmir büyük şehirde de aylıklar 1.500 isteruk.haydi kim tutar seni

  • kartal01 Şubat 2016 20:03

    ya canbolat bide izmire gitbe

  • enayi01 Şubat 2016 19:38

    Bence bu yetmez daha fazla zam yapacaksın bu millete verilen 300 yerine 600 alacaksin

  • EMEKLİLERİN DRAMI.01 Şubat 2016 17:18

    İnşallah yerini bulurda biz vatandaşlar olarak rahatlarız bunların ALLAH dediğine bile inanmak istemiyoruz bu hale geldik verdikleri zamları üçkatı olarak geri aldılar birde zam verdik diye övünüyorlar ben hakkımı devletin başındakilere HARAM ediyorum.çoluk çocuğumun rızıklarını sizler hepiniz bizlerden çaldınız ALLAH,ımda sizlerden yada çocuklarınızdan daha beterini çıkartır inşallah.

  • nn01 Şubat 2016 17:03

    CANPOLAT NEDEN CHP Lİ İZMİR BELEDİYESİNE DAVA AÇMIYOR? İZMİRDE BİLETLER 2.30 EYLÜLDEN BERİ