E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakTOKİ'ye Kağıthane ihalesinde rekor teklif---

TOKİ'ye Kağıthane ihalesinde rekor teklif

TOKİ'ye Kağıthane ihalesinde rekor teklif
22 Temmuz 2017 - 06:35 borsagundem.com

İstanbul Kağıthane’deki arsa ihalesinde, TOKİ’ye rekor pay teklif edildi. TOKİ Başkanı Turan, “İdare payı olarak teklif edilen yüzde 60’lık oran bir ilk ve rekor bir orandır. Bu rekor teklif Türkiye ekonomisine olan güvenin bir göstergesidir” dedi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) İstanbul Kâğıthane Arıcılar mahallesinde “Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı” modeliyle satışa çıkardığı 40 bin metrekarelik arsanın satışı ihalesine teklifler verildi. İhalede, arsa üzerine yapılacak proje sonrası hasılattan TOKİ’ye verilecek pay için yüzde 60’lık oran teklif edildi. Bu oran, TOKİ’nin tarihinde rekor oldu. TOKİ Başkanı Ergün Turan, arsa satış karşılığı idare payı gelirinin 316 milyon 200 bin TL olduğunu söyledi.

Yapılan bu rekor teklifinin ilgili firmaların göstermiş olduğu yoğun ilginin ülke ekonomisi göstergeleri adına da olumlu bir gelişme olduğunu belirten Turan, “İdare payı olarak teklif edilen yüzde 60’lık oran idaremiz tarihinde bir ilk ve rekor bir orandır. Bu rekor ülke ekonomisinin sağlam temeller üzerine kurulu olduğunu ve yatırım yapılabilir güvenli bir liman olduğunun göstergesidir. Bu rekor teklif Türkiye ekonomisine olan güvenin bir göstergesidir” dedi.

14 FİRMA KATILDI

Arsa ihalesine ilgili firmalar tarafından yoğun ilgi gösterildiğini belirten Turan, “Arsanın ilk ihalesine ilgili 14 firma katılıp teklif verdi. İkinci oturuma ilgili 6 firma katılıp sözlü teklif verdi. Sözlü tekliflerden sonra yazılı teklif ilgili iki firma yaptı. Yazılı teklif de en yüksek miktarı 527 milyon bedelle Güney Gayrimenkul Yatırım- Başyapı İnşaat- Elit Vizyon Yapı İnşaat İş Ortaklığı verdi” dedi.

Turan, TOKİ’nin kendi finansal kaynağını oluşturduğuna dikkat çekerek “Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı modeli ile konut üretmek için finansal kaynak sağlıyoruz. Böylelikle dar gelirli konuta erişmekte zorlanan vatandaşlarımız için konut üretimi yapıyoruz” diye konuştu. Arsanın Kâğıthane’den geçen TEM otoyolunun hemen yanında bulunduğu söyleyen Turan, “Satışını yaptığımız alan Hasdal Köprülü Kavşağının ve karayolunun hemen yanında olup toplu ulaşım hattının kesiştiği noktada bulunuyor. Arsamızın ulaşım yollarına yakın olması, bölgenin çeşitliliği, alt yapısı tamamlanmış bölgede bulunması yatırımcılarımız için yeni bir fırsat sunuyor” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)