E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTMSF, GNC Türkiye'ye el koydu---

TMSF, GNC Türkiye'ye el koydu

TMSF, GNC Türkiye'ye el koydu
27 Ağustos 2014 - 03:07 borsagundem.com

TMSF’nin şirkete Bayındır Holding’in patronu Kamuran Çörtük’ten olan alacakları nedeniyle el koyduğu öğrenildi. Yeni yönetim ticaret siciline işlendi

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) geçtiğimiz cuma akşamı ABD’nin önde gelen sağlık ürünleri üreticisi ve pazarlamacısı GNC Türkiye’ye (General Nutrition Center), Bayındır Holding’in patronu Kamuran Çörtük’ten olan alacakları nedeniyle el koyduğu öğrenildi. Hülya Güler'in Hürriyet'teki haberine göre TMSF yetkililerinin de doğruladığı el koymanın ardından, TMSF şirketin yönetimine 5 kişilik yeni yönetim kurulu üyesi atadı.

GNC’nin Türkiye distribütörü Bakara İlaç ve Tıbbi Malzeme Pazarlama, Bayındır Holding bünyesinde bulunan ve 2001’de TMSF’ye devredilen Bayındır Sigorta’yı 2002’de alarak sigortacılık sektörüne girmişti. GNC Türkiye’ye yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, uzun zamandır GNC Türkiye ile Bayındır Holding arasında finansal bir bağ bulmaya çalışan TMSF yetkileri geçen hafta bu konuda bazı bulgular elde etti. 

İMZA YETKİLERİ KALDIRILDI

TMSF yetkililerinin bu bulgulara dayanarak yaklaşık 30 kişilik bir ekiple ve polisle birlikte geçen cuma akşamı GNC Türkiye’nin yönetim binasına giderek yönetime el koyduklarını belirttikleri kaydedildi. Şirkette yapılan incelemelerin ardından, önceki gün de 5 TMSF yetkilisi, şirket yönetimini resmen üstlendi. Mevcut yöneticilerin, imza yetkileri kaldırıldı. 1994 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet yürüten GNC Türkiye’nin internet sitesinde yer alan bilgilire göre ağırlıklı olarak alışveriş merkezlerinde yer alan 70 civarında mağazası bulunuyor.

ÇÖRTÜK'ÜN CEZASINI YARGITAY ONAMIŞTI

Banka davalarına bakan Yargıtay 7. Ceza Dairesi, TMSF tarafından el konulan Bayındırbank’ın eski sahip ve yöneticileri hakkında verilen ceza kararlarını temmuz ayı içinde onamıştı. Bayındır Holding ve Bayındırbank’ın eski sahibi Kamuran Çörtük’ün 5 yıl 10 aylık hapis cezası kesinleşmişti. Batık banka davalarına bakan İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi 2004 yılında duruşmalarına başladığı Bayındırbank davasını 25 Ocak 2013’te karara bağlamıştı. 9 yıl süren davada; Kamuran Çörtük ile birlikte çok sayıda banka yöneticisi de yargılanmıştı.

TMSF yeni yönetim kurulunu atadı

GNC Türkiye distribütörü Bakara İlaç’ın yönetimindeki değişiklik Ticaret Sicil kaydına işlendi. Buna göre, Mehmet Köklü Yönetim Kurulu Başkanı olurken, İsmail Hakkı Karacaoğlu, Cengiz Çendeoğlu, Mutafa Ertaş ve Ali Göçer Gelebeki ise, yönetim kurulu üyesi oldu.

50 ülkede 8 bin 700 mağazası var

DÜNYANIN önde gelen sağlıklı yaşam ürünleri üreticisi ve satıcısı GNC ürünleri 50 ülkede faaliyet gösteriyor. GNC’nin sadece haziran sonu itibariyle 6 bin 500’ü ABD’de olmak üzere 8 bin 700 satış noktası bulunuyor. NYSE’de işlem gören şirketin 2014 ilk 6 ay satışları 1.3 milyar doları aştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)