E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTL’deki düşüş kime yaradı ---

TL’deki düşüş kime yaradı

TL’deki düşüş kime yaradı
16 Mayıs 2018 - 15:24 borsagundem.com

Rus Rublesi, Türk Lirası'ndan destek bularak yükseldi.

Dolar bugün 62.50 ruble civarından serbest piyasada işlem görürken, TL'deki sert düşüşün yabancı yatırımcılar açısından Rus para birimine yaradığı yorumları öne çıkıyor.

Bloomeberg'in haberine göre Rus Rublesi, Türk Lirası'ndan destek bularak yükseldi. TL'nin son dönemde kaydettiği sert kayıplar, yatırımcıların rubleye yönelilk güvenli liman algısını destekledi.

ABD yaptırımlarının olumsuz etkilerini sert bir şekilde hisseden Rus Rublesi, sadece bir ay sonra Mayıs'ta carry trade getirisi sunan tek gelişen piyasa parası oldu.

Rus Rublesi'ne yönelik olumlu algıda yükselen petrol fiyatları önemli rol oynarken, Türkiye gibi önde gelen gelişen piyasalardaki siyasi risk algısının artması da Rusya'nın görece cazip görünmesinde etkili oldu.

Avrupa zaman diliminde aynı grupta yer alan Rusya, Türkiye ve Güney Afrika, yüksek faiz getirisi sunan üç büyük ekonomi olarak genellikle yatırım anlamında rekabet eder. Yaptırım riskine karşın Rusya, muhafazakar merkez bankası, yüksek reel faizi ve bütçe fazlasıyla Türkiye ve Güney Afrika'ya göre öne çıkıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)