E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa"TL zayıf dış dengelerle tekrar düşecek"---

"TL zayıf dış dengelerle tekrar düşecek"

TL zayıf dış dengelerle tekrar düşecek
04 Temmuz 2017 - 19:08 borsagundem.com

UniCredit, Dolar/TL'nin 3.45'e kademeli düşebileceği, ancak zayıf dış dengelerden dolayı TL'nin tekrar değer kaybedeceği tahmininde bulundu

Unicredit, Dolar/TL kurunun zayıf dolar ve şahin merkez bankasından dolayı kademeli olarak 3.45'e düşebileceğini, ancak Türk Lirası'nın, ekonominin "zayıf dış dengeleri" dikkate alındığında tekrar gerileyeceğini kaydetti.

Bloomberg'de yer alan habere göre, UniCredit'in Gelişen Piyasalar FX stratejisti Kiran Kowshik, hazırladığı notta, Türk Lirası'nda yükseliş yönünde görüş birliğinin sürdüğünü, ancak daha büyük riskin, turizm sezonunda zirve yaptıktan sonrai değer kaybetmeye başlayacağı şeklinde olduğunu belirtti.

Notta, "Türk Lirası'ndaki toparlanma, reel faizlerin 'elverişli bir bölgede' olmasına, güçlü portföy girişlerine ve yapıcı gelişen piyasa ortamına karşın 'etkileyici' değildi. Bu durum, keskin mali gevşeme ortamında, güçlü kredi büyümesi dikkate alındığında, daha kötüleşebilecek zayıf dış dengelerden dolayı olabilir" denildi.

UniCredit, merkez bankasının faizi sabit tutmasını, ancak Ağustos ayından itibaren ortalama fonlama maliyetini düşürmesini beklediğini ve politika yapıcının geç likidite penceresi faizini Eylül'de 25 baz puan düşürmesini öngördüğünü kaydetti.

Türk Lirası dolar karşısında Ocak ayında tarihinin en düşük seviyesine inmesinin ardından yüzde 10 civarında değer kazandı, ancak halen son bir yıl dikkate alındığında yüzde 18 aşağıda ve gelişen piyasa paraları arasında uzak ara en kötü performans gösteren para durumunda.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YUH BEE BUKADAR OLMAZ05 Temmuz 2017 01:39

    YURTİÇİNDEN BI DÜNYA PARA KACIRDILAR.REZİLLER.VATANSIZLAR .HAİNLER ULENN ADAM DEDİKLERİNİZİN BI ÇOĞU HAİN VATANSIZ

  • SAF OLMAYIN05 Temmuz 2017 01:14

    ANLAMAYAN VAR MI.BİLİNÇLİ OLARAK TURUST GÖNDERMİŞ RUSYA VS VS FALAN VE TAMAMEN GİDİN TC YE TURIZMI MANİPÜLE EDİN DİYE TEMBİHLENMİL HIRSIZLAR.ÇÜNKİ YAZ SONU VE 2018 .19 YILININ HESABI YAPILMIŞ

  • Itri04 Temmuz 2017 21:03

    Hazine secim yatirimlari icin cok acik verdi. Otv ye benzine yapilan zamlar da acigi kapatmaya yetmiyor. O yuzden hazine bu yil cok borclaniyor. Borclanma artinca faiz artiyor, faiz artinca da enflasyon. Enflasyon da yerli paranin deger kaybetmesi demek, alim gucunun dusmesi. Resmen 90li yillara demirelli yillara donduk

  • Keklik04 Temmuz 2017 20:59

    Dolarin yukselmesi normal. Cari acik yuksek oldugu muddetce...

  • KILIÇ04 Temmuz 2017 20:28

    merkeze müdahale edeceklerine kura müdahale edilseydi tl degerlenirdi malesef tl nin deger kaybetmesini ister bir yönetim var .

  • ahmet engin 04 Temmuz 2017 20:24

    Ayşe abla ne iş şimdi de buralara mı takılıyorsun ... tövbe ettin herhalde ...

  • Ayşe Özen04 Temmuz 2017 20:03

    Dolar uzun vadede faizi geçer. Çünkü gerilemelerde Türk yatırımcısı alıyor. Dolar borcu olan şirketler de alıyor. Bozuk ve düzensiz Türkiye ekonomisi dolara muhtaç

  • fafa04 Temmuz 2017 19:13

    Bizim uzmanlarımız ,sürekli TL'nin aleyhinde konuşuyor.TL.değer kaybedecek diyorlar insanlar dolara hücum etti.Şimdi de ellerinde kaldı yükselsin diye kötülüyorlar.