E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTL varlıkların tepkisi kısa sürebilir---

TL varlıkların tepkisi kısa sürebilir

TL varlıkların tepkisi kısa sürebilir
24 Haziran 2016 - 10:41 borsagundem.com

Ak Yatırım, Türk finansal varlıklarının Brexit olayına vereceği tepkinin sınırlı olacağını belirtti

"Ve Brexit… Piyasalar, ekonomi ve hisse senetleri üzerinde ilk etkiler neler olabilir? Brexit kararının ardından piyasada sert ama kısa sürecek bir satış dalgası beklenebilir.

Döviz sepeti 3,09 civarında işlem görüyor cari seviye, bir ay önce görülen 3,18 zirvesinin %3 altında. Bu da tahminlerimize paralel, Türk finansal varlıklarının Brexit olayına vereceği tepkinin sınırlı olacağı beklentimizle uyumlu. BIST-100 Endeksi, 74-75 bin bölgesinde tutunma isteğinde olabilir. Avrupa borsalarında ise bugün sert satışlar görebiliriz. Temel göstergelerde önemli bir değişiklik olmayacağı için zayıflıklar kısa vadeli alım
fırsatı olarak değerlendirilebilir.

Yurtdışı piyasalardaki satışların panik havasına dönmesi halinde, başta BoE ve ECB olmak üzere belli başlı merkez bankalarından en kısa sürede destekleyici müdahalelerin gelmesi beklenebilir. Öte yandan,
“Avrupa Projesi” gemisinin ciddi bir darbe ile su almaya başlaması nedeniyle küresel belirsizlikler orta – uzun vadede artacağından, piyasalar üzerindeki etkileşimler, haftalara, belki aylara yayılabilir. Camero’nun istifası, bu belirsizlik sürecinin ilk adımı olarak düşünülebilir. Bununla birlikte, birkaç hafta içinde, krizin etkilerinin daha çok bölgesel kalabileceği algısı da hâkim olabilir. Gelişen piyasalar üzerindeki ana etkileşimin, ticaret kanallarından ziyade sermaye akımları yoluyla gerçekleşmesi beklenebilir. Bunun etkisinin ise Fed’in olası faiz artışlarının borçlanma maliyetlerini kalıcı olarak artırmasının yaratacağı türden bir etkinin yanında, çok daha geçici kalması beklenebilir. Gelişmiş ülke faizlerinin düşmesinin, bir noktada gelişen ülkelerde de kredi spread’lerini ve sabit getirili menkul kıymetleri desteklemesi de beklenebilir.

Dün paylaştığımız notta, Brexit senaryosunda olumlu ve olumsuz tepki vermesini beklediğimiz belli başlı enstrümanları aşağıdaki gibi özetlemiştik. Bunların içinde kısa vade için aşırı satılan ya da alınan enstrümanlarda ters yönde tepki hareketi için pozisyon almak düşünülebilir."

Dolar ve borsa için kritik seviyeler!

 

Piyasalar için hayal gerçek oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)