E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTL neden negatif ayrışıyor?---

TL neden negatif ayrışıyor?

TL neden negatif ayrışıyor?
16 Mart 2018 - 12:14 borsagundem.com

Piri Reis Universitesi iİBF Dekanı Erhan Aslanoğlu Mart ayı başından bu yana TL'deki negatif ayrışmayı değerlendirdi

Piri Reis Universitesi İİBF Dekanı Erhan Aslanoğlu, BloombergHT'de Zeynep Erataman'ın konuğu oldu. Mart ayı başından bu yana TL'nin Euro ve Dolar karşısında olduğu gibi gelişmekte olan para birimlerinin tümünün karşısında da değer kaybetmesinin nedenlerine ilişkin şunları kaydetti:

"Makro veriler (cari açık) açısından bakacak olursak bu bir baskı yapıyor. Enflasyon ve Moody's de önemli. Bence bunlar yüzde 30-40'ı. Yüzde 60-70'i de jeopolitik gelişmelerin algısının yükselmesinden kaynaklanıyor"

"Türkiye'nin risk primini artıran gelişmeleri alt alta sıralayacak olursak; Nisan ayında Amerika'dan mahkeme sonucu ile ilgili bir gelişme bekleniyor. Türkiye'nin Zeytin Dalı harekatı, ABD ile ilişkiler'deki değişim... Çok fazla bilinmeyenler ekleniyor.
Önümüzdeki 1 ay içinde piyasaların cevaplayamadığı sorular alt alta gelince artıyor"

Mart ayının başından bu yana tüm gelişen ülke paraları da Türk Lirası karşısında değer kazandı.

 

"Benim gördüğüm, Türkiye dünyada hem gelişmekte olan ülkelere göre, hem gelişmişlere göre biraz daha soru sorulan, bilinmeyenlerin olduğu bir noktada. Bir ay sonra, bu sorulara daha olumlu yanıtlar verirsek, TL'de bir değerlenme süreci görebiliriz"

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie16 Mart 2018 15:35

    Bırakın bu işleri. Yok dış konjonktürmüş vs vs. Millet bunları yemiyor. Mevduat faizleri %18-20 bandına çıkart bakalım dolar düşüyor mu düşmüyor mu? Euro 3.80 TL'den 4.82 TL'ye gelmiş. Faizler düşük kalacak diye enflasyon fırladı gitti. Beceriksizler topluluğu.

  • turan16 Mart 2018 13:08

    Bence hoca dış etkileri fazla abartmış .. halbuki enflasyon ve borçlanma gibi hususlar daha etkili....