E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTL daha fazla güçlenebilir mi?---

TL daha fazla güçlenebilir mi?

TL daha fazla güçlenebilir mi?
12 Ekim 2017 - 12:57 borsagundem.com

Türk Lirası'ndaki son günlerde oluşan volatiliteye ilişkin Commerzbank yorumda bulundu

Türk Lirası'nın Pazartesi günü ABD'nin vize yasağı kararı sonrasında yaşadığı şoku atlattığına işaret etti. ABD ile Türkiye arasında tırmanan tansiyonun etkisiyle yaklaşık son 6 ayın en düşük seviyesine gerileyen Türk Lirası'nın toparlanmasında Ağustos ayında cari işlemler açığının daralmasını etkili olduğunu belirten Commerzbank, "Ancak daralan cari işlemler açığının lirayı daha yukarı itmesi muhtemel. Türk Lirası'nda coşku için çok fazla alan bulamıyoruz" dedi.
Verilerde aylık bazdaki değişiklikler göz ardı edildiğinde Türkiye'nin ticaret açığı ve cari işlemler açığının GSYH'ya oranlarının artmakta olduğuna işaret eden Commerzbank, bunda ana yönlendiricinin artan petrol talebi olduğunu ve bunun yakın zamanda değişmesinin muhtemel olmadığını ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ12 Ekim 2017 15:08

    TL YATIRIMCILIGI ÖZENDİRİLMELİ ,DÖVİZ İÇİN FAİZ GÜNDEMDEN KALKIP OSIFIR FAİZ OLMALI YETERLİ OLMAZSADA VERGİ ALINMALI AYRICA DEVLET HER İHALEYİ TL İLE YAPMALI.

  • Bika12 Ekim 2017 13:25

    Orta ve uzun vadede TL değer kaybetmeye devam edecek demek istemiş.