E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTillerson: Türkiye'nin güvenlik kaygısının farkındayız---

Tillerson: Türkiye'nin güvenlik kaygısının farkındayız

Tillerson: Türkiye'nin güvenlik kaygısının farkındayız
13 Şubat 2018 - 11:27 borsagundem.com

Türkiye ziyareti öncesi Kuveyt'te açıklamalarda bulunan ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson Suriye'nin kuzeybatısındaki son gelişmelerden dolayı endişeli olduklarını ifade etti

Türkiye ziyareti öncesi Kuveyt'te açıklamalarda bulunan ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson Suriye'nin kuzeybatısındaki son gelişmelerden dolayı endişeli olduklarını ifade etti. Tillerson Türkiye'nin güvenlik kaygılarının da farkında olduklarını söyledi.

Kuveyt'teki Irak'ın yeniden inşası ve IŞİD'le mücadele koalisyonu toplantısında açıklamalarda bulunan Tillerson 'bölgede büyük askeri operasyonların sonlanmasının IŞİD'in ABD ve müttefikleri tarafından kalıcı şekilde yenilgiye uğratıldığı anlamına gelmediğini' söyledi. 

Ülkesinin Suriye'nin kuzeybatısındaki son gelişmelerinden endişe duyduğunu ifade eden Tillerson Türkiye'nin güvenlik endişelerinin de 'samimiyetle farkında olduklarını' söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mustafa Çakır13 Şubat 2018 12:49

    Anlıyoruz , beraber çalışıyoruz müttefikiz vs ........Saadete gelin saadete Mevlana demişki '' Ya göründüğün gibi ol , ya olduğun gibi görün''' çocuk mu kandırıyorsunuz.Kuzey Koreliler sizi çok iyi görüyor anlıyorlar.Şimdi de Türkiye sizi çok iyi görmeye anlamaya başladı.Maalesef güven vermiyorsunuz.

  • ...13 Şubat 2018 11:59

    suriyede ABD nin işi ne ? abd suriyede rejim varken, var olan rejime karşı terörist unsurlar, para, lojistik vb. imkanlar vererek neden işgalci durumunda? verdiği silahlar kadar, neden insanlık adına yarıdmlarda bulunmaz, yemek, içmek,çadırlar vb.. ,inşa etmez.. ABD ne işin var suriyede? nediye silah verip terörist beslersin suriyede ?

  • Dede Korkut 13 Şubat 2018 14:11

    Müslümanı Müslümana kırdırmak sonra o bölgeyi işgal etmek gerçek amaç bu dediğiniz gibi yardım yok çadır yok silah veriyor daeş maeş çarpışın.Silah satıyor..Her yerden kazanıyor.Kandan kazanıyor ölümden kazanıyor.Çin oyunları bunlar Bizans oyunları. Fakat maymun gözünü açtı.

  • ...gnçlk13 Şubat 2018 11:57

    Abd standart cümleleri şunlardır. aynı diplomasi ingiliz ve isaildede vardır. dış basını bilmeyenlere benden türo : )) 1-kaygılarınızı çok iyi anlıyoruz. 2-sizleri çok iyi yakınen tanıyor ve takip ediyoruz. 3-endişelenmenizi saygıyla karşılıyorum, biliyorum. 4-endişelenmeniZi çok iyi anlıyorum. 5-eski ve samimi dostum. 6- birlikte.. hep beraber.. müttefik üye.. nato üyesi... ortak projemiz... gibi genel kelimeler...7-ortaK çıkarlar 8-ortak işbirliğimiz ... vb .. vb. bunlar ve bu gibi kelimelerle samimiyet yaratıyor, seni anladığını dile getiriyor ve senin gazını alıyor, sende tamam diyor el uzatıyorsun. ama bu kelimeler psikolojide ve diplomaside olan kelimeler. bunlara kanma, inanma. bu cümlelerle iş çözülse, neden onca silah, askerl yardım, askeri destek, büyük paralarla işgal ettiğin suriyeden ABD ?

  • ası13 Şubat 2018 11:51

    abd yi kim yönetiyor belli değil, dünyanın başına bela. sesi çıkmayan araplar sıra sizde

  • tv13 Şubat 2018 11:38

    defolun gidinlan bu topraklardan gittiginiz heryere kan ve gözyaşı götürüyorsunuz ülkeleri sömürüyorsunuz bu abdde aklı selim insanlar yokmu abd devleti resmen terörüdestekliyor niçin karşı çıkmazlar bukadarmı insanlıklarından uzaklaştılar yazık