E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTicareti kolaylaştırmak için kurul oluşturuldu---

Ticareti kolaylaştırmak için kurul oluşturuldu

Ticareti kolaylaştırmak için kurul oluşturuldu
04 Aralık 2016 - 07:41 borsagundem.com

Bir sömürü aracı olarak gördüğü faiz meselesinde “Yalnızım, biliyorum ama mücadelemi sürdüreceğim” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan dövizleri TL’ye çevirin çağrısını tekrarladı

Dünya Ticaret Örgütü ile yapılan anlaşma çerçevesinde Ticaretin Kolaylaştırılması Kurulu kuruldu. Başbakan Binali Yıldırım'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan genelgeye göre kurul, ticaretin kolaylaştırılmasına yönelik stratejilerin ve eylem planlarının oluşumuna katkıda bulunmak, ilgili kurumlar arasında koordinasyonu ve işbirliğini geliştirmek amacıyla faaliyet gösterecek. Kurul yılda en az iki kez olmak üzere ve ihtiyaç duyulan zamanlarda toplanacak.

HER KESİMDEN TEMSİLCİ
Kurulda şu kurumların temsilcileri bulunacak: Bilim, Sanayi ve Teknoloji, Çevre ve Şehircilik, Dışişleri, Ekonomi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Gümrük ve Ticaret, Kalkınma, Sağlık, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanlıkları ile DEİK, KOSGEB, TİM, TOBB, UND, Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UKİKAD), TSE, Türkiye Bankalar Birliği ve Gümrük Müşavirleri Dernekleri.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)