E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTHY, Rusya'ya daha az uçacak---

THY, Rusya'ya daha az uçacak

THY, Rusya'ya daha az uçacak
01 Aralık 2015 - 08:23 borsagundem.com

Türk Hava Yolları Rusya'nın uygulayacağı yaptırımlar nedeniyle uçuşlarını başka ülkelere kaydıracak

Türk Hava Yolları (THY), geçen hafta Suriye sınırında bir savaş uçağının düşürülmesinin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in seyahat kısıtlamalarını da içeren yaptırımlarının ardından, Rusya'daki kapasitesini başka ülkelere yönelteceğini duyurdu.

THY sözcüsü Ali Genç, telefon yoluyla verdiği mülakatta, Alman Deutsche Lufthansa AG'yi geçerek Rusya'ya sefer yapan en büyük yabancı havayolu haline gelen THY'nin, azalan Rusya faaliyetlerini dengelemek için, faaliyet gösterdiği 110 ülkede yeterli potansiyeli olduğunu söyledi.

Genç, "Rusya ile rakamlarda bir düşüş olursa, bu düşüşü telafi etmek için, diğer uçuş noktalarına olan uçuşları ve uçuş sıklıklarını artırmaya hazırız" dedi ve yaptırımların halen "büyüme için büyük potansiyelin" askıya alınması anlamına geleceğini sözlerine ekledi.

THY, Rusya'da 10 noktaya uçuyor ve bu ülke Almanya'dan sonra en büyük pazarı oluşturuyor. THY öte yandan, 10 Kasım'da yaptığı açıklamaya göre, Rusya'da 2015 yılında 1 milyonun üzerinde yolcuyu uçurmayı hedefliyordu. THY'nin halihazırda toplam yolcu sayısı 60 milyon civarında. Müşterilerin üçte biri İstanbul'da diğer ülkelere uçmak içim uçak değiştiriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 292,00
En Yüksek: 293,25
En Düşük: 283,50
Değişim 3,27 %
FK: 5,14
PD / DD: 1,17
İşlem Hacmi 7.307.013.720
Toplam Adet: 25.274.549
Ağırlıklı Ort.: 288,97
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)