E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizTHY teknik analizi---

THY teknik analizi

THY teknik analizi
07 Eylül 2017 - 09:19 borsagundem.com

Marbaş Menkul, THY için teknik analizde bulundu

Borsada fiyatlar çok şişti balon oluşuyor diye yaygara çıkaranlara en güzel cevap dolar bazlı grafiklerlerde THY hisselerine 1996 ve 2000 yılında yatırım yapan yatırımcıların hala zararda olduğunu gösteren grafikle verilebilir.2016 yılını çok ağır şartlar altında oldukça kötü bir performans göstererek geçiren havayolu şirketlerinin 2017 ile birlikte bu yaralarını sararak atağa geçtiklerine şahit olmaktayız.Özellikle ikinci çeyrekte rakamların oldukça iyi geldiğini üçüncü çeyrekte iyimserliğim artarak devam edeceği beklentisi ile hisse fiyatlarının hareketli günler geçirdiğine şahit olmaktayız. Son bilanço verileri sonrasında yabancı kurumların argelerinin fiyatları bir bir yukarı çektiğini görüyoruz. Terör konusunda herhangi kötü bir gelişme olmadığı sürece havayolu şirketlerinde yaşanan hareketliliğin üçüncü çeyrekte de sürmesini beklemekteyiz.

THY DOLAR BAZLI

Dolar bazlı uzun vadeli grafikleri incelediğimizde 1996 ve 2000 yıllarında oluşan tepelerin hala altında işlem gördüğünü görmektesiniz.2013 yılında ikili tepe formaysonu ile başlayan sert düşüşün bugün itibariyle %50 sini geri almış bulunmaktayız.Bu seviyelerin önümüzdeki günlerde direnç olmaya devam edeceği beklentimiz sürmektedir.Ancak güçlü beklentilerin olması sebebiyle bu direnç seviyesinin aşılacağını ve bir sonraki direnç seviyesi olan 3.25 lere doğru hareketin süreceğini düşünüyoruz.Dolar bazlı rakamları hesaplarken günlük döviz kuru ile çarpmayı unutmamalısınız.

TL bazlı grafikleri incelediğimizde 1998 yılından başlayan büyük resimde 3.dalga hedefi olarak bulunduğumuz seviyelerde çok güçlü bir direnç bölgesi olduğunu grafikte görmektesiniz(mor çizgi) Aynı zamanda devam eden 3.dalga çıkışında 2009 yılında beri yükselişlerin tepe seviyelerinin bir öncek seviyelerin hep üzerinde gerçekleştiğine şahit olduk.İçerisinde bulunduğumuz bu dalga indikatörlerde görüldüğü gibi rüştünü ispatlamış ve onay vermeye devam etmektedir.10.45 seviyesinde oluşan tepenin üzerine çıkabildiği taktirde 14 seviyelerinde geçen hedef dirence doğru hareketlenme devam edecektir.Ancak bu seviyenin aşılamaması durumunda çıkış trendi oldukça zora girecektir.Bu yüzden Ocak 2015 tarihinde oluşan tepe seviyesi yakından izlenmelidir.

Tüm Analizler ve Sektör Raporları için: http://www.marbas.com.tr/sektorraporlari 

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ie risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu rapor sadece bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır. MARBAŞ Menkul Değerler A.Ş. ve personeli bu rapordaki bilgilerin eksikliğinden veya yanlışlığından dolayı hiçbir şart altında sorumlu tutulamaz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 302,50
En Yüksek: 304,00
En Düşük: 291,75
Değişim 2,11 %
FK: 5,32
PD / DD: 1,22
İşlem Hacmi 11.613.929.854
Toplam Adet: 38.942.548
Ağırlıklı Ort.: 298,05
ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)