E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTHY ihaleye çıktı---

THY ihaleye çıktı

THY ihaleye çıktı
26 Nisan 2018 - 09:51 borsagundem.com

THY, İstanbul Yeni Havalimanı Lounge'ları için ihaleye çıktı

Açılmasına 6 ay kala İstanbul Yeni Havalimanı'nda en çok uçuşu yapacak olan Türk Hava Yolları, dev merkezde yer alacak özel yolcu salonları için girişimlere başladı.

THY, CIP Lounge'ları ihalesine katılacak firmaların belirlenmesi için ön yeterlilik ihalesine çıktı. THY'nin özel yolcu salonları, konforuyla 5 yıldızlı otelleri aratmayan konforuyla adeta uçak kaçırtacak.

Havalimanında THY'nin 5-6 bin metrekarelik lounge alanları olması bekleniyor.

YOLCUNUN RAHATI İÇİN HERŞEY OLACAK

THY'nin özel yolcu salonlarında transit yolcular için yatak odaları, cep sineması, çocuk alanları, Türk ve dünya mutfaklarından örnekler, içecek bölümleri, kütüphane, duş odaları gibi birçok hizmet bulunacak. Binden fazla oturma kapasitesine sahip olacak loungelarında yolcular vakit geçirebilecek. THY salonlarla ilgili de girişimlere başladı. THY, havalimanında Özel Yolcu Salonları (CIP Lounge Alanları) yapımı ihalesine katılacak firmaların belirlenmesi amacıyla, ön yeterlilik ihalesi yapılacağını ilan etti. Ön yeterliliğe katılacak istekli firmaların Türkiye'de inşaat taahhüt hizmeti vermek üzere Ticaret Odası nezdinde tescil edilmiş olmaları istendi.

CİROSUNUN 50 MİLYON TL OLMASI GEREKİYOR

Başvuruda bulunacak istekli firmanın müteahhitlik hizmetlerine ilişkin cirosunun son beş yılın ortalamasında veya son yılda minimum 50 milyon Türk Lirası tutarında üst yapı işleri olması gerektiği de ilanda vurgulandı. Ön yeterlik sürecine sadece yerli istekliler katılabilecek. Yabancı istekliler ile yabancı isteklilerle ortak girişim (iş ortaklığı) yapan yerli isteklilerin başvuruları değerlendirmeye alınmayacağı duyuruldu.

THY GENEL YÖNETİM BİNASI İLK FAZDA TAŞINMIYOR

Bu arada Yeşilköy'deki Türk Hava Yolları'nın genel yönetim binası İstanbul Yeni Havalimanı ilk fazında taşınma planına dahil edilmedi. Projenin ilerleyen etaplarında genel yönetim binasının taşınması planlanıyor.(Business HT)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)