E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTHY ders oldu---

THY ders oldu

THY ders oldu
11 Şubat 2016 - 07:22 borsagundem.com

Türk Hava Yolları’nın başarısı, ABD’nin en prestijli okullarından Harvard Üniversitesi’nde ders konusu oldu

Boston’daki Harvard Business School’da (HBS) “Turkish Airlines: Widen Your World” adı altında düzenlenen durum çalışmasında (case  study) sunum yapan THY Genel Müdürü Temel Kotil, THY’nin başarıya uzanan hikâyesini, vizyonunu ve geleceğe dair planlarını, Harvardlı öğrencilerle  paylaştı. Kotil, HBS’nin işletme yüksek lisans programında (MBA) eğitim alabilmek için daha önce 2 ila 4 yıl bir şirkette üst düzey yöneticilik yapmış öğrencilerin dersi ilgiyle dinlediğini söyledi.

Kotil, bir kamu şirketi olan THY’nin 2006’da borsada özelleşmesinden sonra her şeyin değiştiğini vurgulayarak, 2004’te Ortadoğu’ya açılan 24 hattın, THY’nin kaderini etkilediğinin altını çizdi.

Transfer katkısı...

Bu hatlar sayesinde Avrupa - Ortadoğu bağlantısının sağlandığını ve THY’nin transfer yolcuları çektiğini vurgulayan Kotil, 2004’ten bugüne kadar THY’nin transit yolcu sayısının 1 milyondan 14 milyona çıktığını ve şirket cirosunun yarısını transfer  yolcuların oluşturduğunu belirtti. THY’nin akademik açıdan incelenmesini onur verici olarak değerlendiren  Kotil, öğrencilerle paylaştığı şu bilgileri aktardı:

“Öğrencilerin hoşuna giden, küçücük bir kamu şirketinin 6 kat büyüyebilmesi, Avrupa’da marka olarak son 5 yılın en iyi havayolu seçilmesi ve star Alliance bünyesinde küçük bir havayolu şirketiyken bu yıl United Airlines’dan sonra (ittifak içinde) ikinci büyük şirket olmaya doğru ilerlememiz oldu. Servis kalitesinde en iyi yemeği verdiğimizi söylediler.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • belki bugün değil11 Şubat 2016 12:36

    Kısa vadede değil ama orta ve uzunda kazandıran bir hisse dert etmeyin varsın bugün düşşün yarın iyi yerlere gelicektir.

  • adi hisse11 Şubat 2016 09:18

    dünyanın en büyük firması olmaya aday olsan ne yazar hissen dipte prestijmi kalmış

  • don karleone11 Şubat 2016 08:30

    hisse sürünüyor,temettü de vermiyor aldığıma pişman oldum