E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporTFF'den çok sert yanıt!---

TFF'den çok sert yanıt!

TFF'den çok sert yanıt!
06 Şubat 2015 - 13:51 borsagundem.com

Türkiye Futbol Federasyonu, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun açıklamalarına cevap verdi

Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe maçı öncesinde Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun "Bu sene hakemler yüzünden 15 puan kaybettik. Resmen 15 puanımız çalındı. Fenerbahçe maçında çok kararlıyım. TFF Başkanı ve MHK Başkanı ile de çok açık şekilde konuştum ve bu kararımı onlara da söyledim. Maç esnasında bir tane kasti hakem hatası görürsem, takımı sahadan çekeceğim" açıklamalarına cevap verdi.  

Federasyonun resmi internet sitesinden yapılan açıklamada bu tarz söylemlerin artık son bulması gerektiği vurgulandı.

İşte TFF'den yapılan açıklama...

"Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 19. haftasında oynanacak Fenerbahçe A.Ş.-Trabzonspor A.Ş. müsabakası öncesi Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu tarafından yapılan açıklamalar Federasyonumuz tarafından takipedilmiştir.    

Bu tür, kulüp bünyesinde veya camianın belirli kesimlerinde onay bulduğuna inanılan popülist açıklamaları doğru bulmadığımızı bir kez daha vurgulamak isteriz. Aklıselim sahibi spor seyircisi ve Türkiye futbol kamuoyu bu tip söylemlerden bıkmış ve huzurlu bir futbol ortamı arayışındadır. Futbol dünyamızda ahengi bozan ve Türk hakemlerini zan altında bırakan bu açıklamaların artık bir son bulması gerekmektedir.

Futbolda hatalar olabilir. Bu futbolun evrensel doğasıdır ve hatalar oyunun tüm paydaşları için geçerlidir. Oyuncular, teknik adamlar yöneticiler gibi hakemler de zaman zaman hatalar yapabilir. Ancak hiç kimse herhangi nesnel bir dayanağı olmadan hakemlerimizin kasıtlı olarak hata yaptığını ortaya atamaz. Tüm hakemlerimiz kulüp yöneticilerinin beyanatlarına göre değil sahada gördüklerini, Futbol Oyun Kuralları çerçevesinde yorumlayarak karar vermektedir. Futbolumuzda bir pratik haline gelen bu tip beyanatları hakemlerimiz ciddiye almamakta ve işlerini en iyi şekilde yapmak için çalışmaktadır.   
 
Bunun yanında, kulüp yönetimlerinin, doğabilecek sonuçları biliyor olmalarına rağmen, takımlarını sahadan, kulüplerini ligden çekme vaatlerinin herhangi bir anlamı olmadığını, tehdit içeren yaklaşımların ise futbol ailesinin hiçbir üyesine herhangi bir faydası bulunmadığını belirtmek ister, hafta sonu tüm liglerimizde oynanacak müsabakalarda sahaya çıkacak kulüplerimize başarılar dileriz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fenasi06 Şubat 2015 14:35

    işte Galatasaray'a başkanlık yapacak ideal adam! Bizim mıymıntılar ve onun şakşakçısı liseci güruh başkan görsün başkan! Helal sana İbrahim Başkan, helal!

  • buffet06 Şubat 2015 14:21

    men edin herkes kurtulsun.özellikle trabzonspor kurtarır bundan...