E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTesco Kipa Maliye ile uzlaşamadı---

Tesco Kipa Maliye ile uzlaşamadı

Tesco Kipa Maliye ile uzlaşamadı
14 Kasım 2014 - 09:05 borsagundem.com

Tesco Kipa ile Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı arasında yapılan uzlaşma görüşmelerinden uzlaşma çıkmadı

Tesco Kipa, Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu tarafından tahakkuk ettirilen vergi ve cezaları hakkında yapılan uzlşama görüşmelerinden uzlaşma çıkmadığını açıkladı..

Tesco Kipa tarafından KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:

''Şirketimizin daha önce 27.10.2014  tarihli özel durum açıklaması ile kamuoyunun bilgisine sunulmuş olan; 

T.C. Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu tarafından 2008 ila 2012 yılları arasındaki 5 yıllık hesap dönemlerine ilişkin dar mükellef KDV tevkifatına yönelik olarak yapılan sınırlı vergi incelemesi kapsamında; Şirketimiz aleyhine tahakkuk ettrilen  vergi ve cezaları hakkında, Maliye Bakanlığı'nın  Gelir İdaresi Başkanlığı Merkezi Uzlaşma Komisyonu ile 13 Kasım 2014 tarihinde yapılan uzlaşma görüşmesinde, "uzlaşma vaki olmamıştır".

Bu sebeple Şirketimiz, yukarıda belirtilen katma değer vergisi ve vergi ziyaı cezasının iptali talebi ile yetkili mahkeme nezdinde dava ikame edecektir. 

İşbu açıklama, Sermaye Piyasası Kurulu'nun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinin 23. Maddesinin 7. Fıkrası uyarınca yapılmıştır.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)