E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTers repo faizi uygulaması değişti---

Ters repo faizi uygulaması değişti

Ters repo faizi uygulaması değişti
30 Ekim 2014 - 08:19 borsagundem.com

New York Fed, ters repo faizine ilişkin uygulamasını değiştirecek

New York Fed, kısa vadeli faizleri kontrol etmesi için dizayn edilen bir araz olan ters repo ugyulamasında bir dizi değişiklik yapma kakarı aldı. 
FOMC toplantısı ardından açıklama yapan New York Fed, yılın geri kalanında gecelik ters repoda faiz oranının değişken olarak uygulanacağını, bunun yanı sıra 1 geceden daha uzun vadeli ters repo uygulamalarına da gidebileceğini bildirdi. 
Yapılacak değişikliklerin para politikası üzerine etkisi olmayacağını belirten New York Fed, amaçlarının piyasalardaki oynaklığın azaltılması olduğunu vurguladı. 
Yapılan açıklamaya göre New York Fed, uygun yatırım bankaları ve para piyasası fonları için ters repoda yüzde 0,05 faiz oranını önümüzdeki günlerde devam ettirecek. Ancak 3 Kasım-13 Kasım döneminde faiz oranını yüzde 0,03'e indirecek ve 17-28 Kasım'da yüzde 0,07'ye ve 1 Aralık-12 Aralık arasında yüzde 0,1'e çıkaracak. 15 Aralık sonrasında ise faiz yüzde 0,05'e geri gelecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)