E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTerör piyasaları vurdu---

Terör piyasaları vurdu

Terör piyasaları vurdu
23 Mayıs 2017 - 08:18 borsagundem.com

İngiltere'de meydana gelen saldırı borsaları sınırlı etkilerken para birimleri üzerinde etkili oldu

Sterlin İngiltere'nin Manchester kentindeki bir konser alanında en az 19 kişinin ölümüne ve 50 kişinin yaralanmasına yol açan ve terör saldırısı olduğundan şüphelenilen patlamanın ardından değer kaybetti. Euro ise Almanya Başbakanı Angela Merkel'in para biriminin "çok zayıf" olduğunu ifade etmesinin ardından kaydettiği kazanımları korudu.
Patlama İngiltere'de Başbakan Theresa May'in kolayca kazanacağı düşünülen parlamento seçimlerine iki buçuk hafta kala meydana geldi. Seçimlerde May ile rakipleri arasındaki farkın kapandığını gösteren anketler de sterlin üzerinde baskı yaratıyor. Sterlin dün yüzde 0.3 değer yitirmesinin ardından bugün de yüzde 0.1 gerileyerek 1.299 dolara indi. 
Patlamanın terör saldırısı olduğu teyit edilirse İngiltere'de Londra toplu taşıma araçlarının hedef alındığı ve 52 kişinin hayatını kaybettiği Temmuz 2005'ten bu yana meydana gelen en büyük ölçekli saldırı olacak. Patlamanın döviz dışındaki piyasalara yansıması sınırlı oldu. İngiltere'nin FTSE 100 endeksi vadeli işlemleri yüzde 0.1 artıda, ABD'nin S&P 500 vadeli kontratları yüzde 0.1 ekside bulunuyor. Asya hisse piyasalarına bakıldığında Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi  yüzde 0.2 yükselişle Haziran 2015'ten bu yana en yüksek seviyede, Japonya'nın Nikkei endeksi  ise yüzde 0.1 ekside bulunuyor.
Euro ise dün Almanya Başbakanı Merkel'in Avrupa Merkez Bankası'nın para politikası nedeniyle euronun "çok zayıf" olduğunu söylemesi ardından gördüğü zirve seviyelerde bulunuyor. Dün dolar karşısında yüzde 0.5 değer kazandıktan sonra günü yüzde 0.3 artıda bitiren euro <eur=ebs>bugün yüzde 0.1 artıda 1.1251 dolarda bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)