E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST-100'ün tepki alımları ile başlaması bekleniyor---

BİST-100'ün tepki alımları ile başlaması bekleniyor

BİST-100'ün tepki alımları ile başlaması bekleniyor
01 Haziran 2016 - 08:38 borsagundem.com

"Sert satış sonrası güne dolardaki gevşemenin katkısıyla tepki alımları ile başlamasını bekliyoruz"

Dün pozitif açılışa rağmen günün ilerleyen saatlerinde satışçıların etkisini arttırdığı görüldü. Özellikle kapanışa güçlenen satışlar ile gerileyen BİST 100 endeksi %0.93 oranında değer kaybı ile 77.803'den kapandı. Bankacı hisselerinin nispeten daha güçlü olduğu görülürken, bankacılık endeksi %0.21 oranında sınırlı düşüş ile kapandı. Sanayi endeksinde ise %0.92'lik düşüş yaşandı.
Dün gece yarısından itibaren MSCI'da endeks değişiklikleri gerçekleşti. Buna göre; MSCI Global Standard Endeksi'nin Türkiye bölümünden Enka İnşaat çıkarılırken ekleme yapılmadı. MSCI Global Small Cap endeksine ise, Beşiktaş Futbol, Soda Sanayi ve Verusa Holding alındı, Kardemir ve Koza Anadolu ise çıkarıldı. Ayrıca seans sonuna doğru, Çin'in küresel piyasalar tarafındaki ağırlığının %25'den %30'a çıkabileceğine ilişkin spekülasyonlar, diğer gelişmekte olan ülke borsalarını negatif etkiledi.
Sabah saatlerinde açıklanan PMI rakamlarında özellikle Çin dikkat çekiciydi. Çin'de resmi imalat sanayi göstergesi, Mayıs ayında 50.1 seviyesinde gerçekleşerek Nisan ayındaki seviyesini yakaladı. Böylece gösterge, üçüncü ay üst üste iyileşmeyi işaret eden seviyenin üzerinde çıktı.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 01.06.2016

Bugün ise PMI tabanlı bir veri akışını takip ediyor olacağız. Yurtiçinde 10:00'da gelecek olan İmalat PMI tek önemli veri akışı olarak izleniyor olacak. Bunun dışında 10:55'de Almanya ve 11:00'da Euro Bölgesi'nin nihai İmalat PMI verileri açıklanacak. ABD'de ise saat 16:45'de Markit'in, 17:00'da ISM'in İmalat endeksi açıklanacak. ABD verilerinden ISM İmalat PMI verisi, içerdiği "istihdam" ve "fiyatlar" alt endeksi üretim imalat cephesinin enflasyonist ve istihdam piyasasına bakış açısını ortaya koyması noktasında önemlidir. Öte yandan akşam 21:00'da açıklanacak Bej Kitap raporu ise Fed başkanlarının ülke ekonomisine bakış açısını ortaya koyacak. Şahin açıklamaları destekleyecek bir rapor, Haziran ayı ihtimalinin yükselmesine ilişkin fiyatlamalar temelinde USD'nin değer kazanmasına ve endekslerde ertesi gün saatışlarına neden olabilir.

Günün önemli şirket haberleri - 01.06.2016

İlk fiyatlamalar, USD'nin güç kazanma eğiliminde olduğunu ancak kırılganlığı yüksek ülke para birimlerinin negatif ayrıştığını gösteriyor. USD/TL'de bu duruma ayak uydurmuş görünüyor. Dolar endeksinin 95,80'e yükselmesine karşın 2,95'in altında fiyatlamalar görmekteyiz. Yeniden $50 seviyesinin altına kıran petrol fiyatlarında OPEC öncesi volatilite iyiden iyiye artmış durumda. Japonya'da satış vergisinin 2,5 yıl daha ertelenmesi haberine rağmen PMI'in beklentilerin altında kalması borsaları negatif etkilemiş görünüyor. Asya piyasalarının yatay seyrettiği günde ABD vadelilerindeki düşüşler dikkat çekiyor. Avrupa borsalarında da karışık açılış beklentisi söz konusu.
Sert satış sonrası güne USD/TL'deki gevşemenin katkısıyla tepki alımları ile başlamasını beklediğimiz endekste 78.300-78.500 bandını gün içi işlemlerde ilk direnç olarak izlenecek. Gün içi yükseliş denemelerinin güç kazanabilmesi için son günlerde yakından izlenen ve 200-günlük H.O'nın geçtiği 78.500 seviyesi aşılmalı. 77.200-77.600 ise gün içi ilk destekler olarak izlenecektir.

Yatırım Finansman Menkul Değerler

Borsada temkinli olma zamanı

 

Dolar 2.95 seviyesinin altında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)