E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTepki alımları bir süre etkisini sürdürebilir---

Tepki alımları bir süre etkisini sürdürebilir

Tepki alımları bir süre etkisini sürdürebilir
19 Ağustos 2014 - 08:50 borsagundem.com

Endekste tepki alım denemelerine rağmen düşüş trendi korunuyor

''BIST100 Endeksi dünü 650 puanlık (% 0.27) yükseliş ile 77.342 seviyesinden 2.909 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Endekste son günlerdeki düşüş hareketi tepki alımlarıyla karşılaştı. Tepki alımlarının güç kazandığını söylemek için henüz erken. Bono faiz oranları ve döviz kurlarında ise düşüş vardı.

Piyasa siyasi gelişmelerin etkisinde. Siyasi yapının şekilleneceği 21 ve 27 Ağustos tarihleri önemli. Piyasalar kimin başbakan olacağı kadar ekonomi yönetiminin nasıl olacağı konusunda bekleyişini sürdürüyor. Türkiye için kredi derecelendirme kuruluşlarından gelen uyarı niteliğindeki açıklamalar yakından takip edilmekle birlikte  piyasalar üzerindeki etkisini kaybetmiş durumda. Ortadoğu ve Irak’ta yaşanan gerilimler, Merkez Bankası ve FED kaynaklı gelişmeler, dış piyasalarda görülen tepki yükselişi, yılın ilk yarısına ilişkin bilançolar, beklentilerin hafif üzerinde gelen Haziran cari açık verileri başta üzere makro ekonomik veriler gündemde öne çıkan diğer gelişmeler. Belirsizliklerin belli ölçüde fiyatlaması ve siyasi gelişmelerin öne çıkmasıyla diğer riskler kısa bir süre için geriye düşmekle birlikte piyasalarda yeni hükümet oluşumu fiyatlamaya konu olabilir.

Endeks tepki alım denemelerine rağmen düşüş trendi korunuyor. İlk destekler 76.900-76.500 seviyesinde. Bu seviye günlük işlemlerde öne çıkabilir. 76.500 seviyesinin sonraki destek 76.000 seviyesinde bulunuyor. Tepki alımlarında ilk direnç ise 77.700 seviyesinde. Bu seviyelerde satışlar görülebilir. Tepki çıkışının devamı ve güç kazanması için 77.700 seviyesinin üzerinde kalınması önemli. Bu seviyenin üzerinde tepki çıkışı sürebilir. Sonraki dirençler 78.500 ve 79.000-79.500 seviyelerinde görülüyor. Endekste tepki alımları bir süre etkisini sürdürebilir.  

Endeksin 77.700 seviyesini geçemeyen çıkış denemelerinde veya 76.900 seviyesinin altında satışlar etkili olabilir. 77.700 seviyesinin üzerinde ise daha üst direnç seviyeleri beklenebilir. ''
MEKSA YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)