E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTepeden tırnağa KORDS analizi---

Tepeden tırnağa KORDS analizi

Tepeden tırnağa KORDS analizi
19 Haziran 2017 - 13:52 borsagundem.com

A1 Capital analisti Yunus Şahin, Kordsa’yı analiz masasına yatırdı, KORDS’un 2017 haritasını çıkardı…

Dünün lastik güçlendiricisi Kordsa bugün bilgi birikimini inşaat ve kompozit endüstrilerine kaydırmak için yatırımlarına devam ediyor. Sektöründe pazar lideri olan Kordsa her üç uçak lastiğinden ikisini her iki otomobil lastiğinden birini güçlendiriyor. Yapılan yatırımlar, yeni ürünler, yeni faaliyet kolları ve Ar-Ge harcamaları ile ilgimizi çeken KORDS’u %39 getiri potansiyeli ve 11,59 TL 12 aylık hedef fiyat ile araştırma kapsamına aldık.

Yatırım ve Ar-Ge

Tekstil alanında Türkiye’nin en iyi, tüm sektörler içinde en iyi üçüncü Ar-Ge merkezine sahip olan Kordsa’nın hedefi, yeni faaliyet kollarının toplam satışlardaki payını %20’ye ulaştırmak. Ayrıca yeni ürünlerinin ciro içindeki payının %20 civarında gerçekleşmesi de şirketin bir diğer hedefi. 2012 yılından beri yeni ürünlerin toplam cirodaki payının yükselişte olması %20’lik hedefin gerçekleşme ihtimalini güçlendiriyor. Hali hazırda bu yolun yarısı gidilmiş durumda. 5 Ağustos 2016’da açıklanan 29,5 milyon USD değerindeki yatırım ile hem Türkiye hem de kapasitesi dolan Endonezya’da üretim artışına gidilecek. Yatırımların 2017 sonunda bitirilmesi hedeflense de 2018 yılında faaliyete girmesi bekleniyor. İnşaat ve kompozit tarafındaki yatırımları da tamamlanan Kordsa faaliyet alanını genişleterek cirosunu artırmayı hedefliyor.

2017’ye Hızlı Başlangıç

Şirket gelirlerinin %77’si USD, %23’lük kısmı ise Euro bazlı. 2016’da yatırımların bir kısmının faaliyete geçmesi ve raporlamanın TL bazlı olması ilk çeyrekte satış rakamlarında artışı beraberinde getirdi. Yükselen marjlar ile ilk çeyrekte gelirlerini %29 artıran Kordsa’da Favök %44,5 yükselerek 109,9 milyon TL’ye ulaştı. Ana ortaklık paylarına ait dönem kârı ise %21 yükselişle 61 milyon TL olarak gerçekleşti. Kurun durumu ve Avrupa otomotiv talebinin ve dolayısıyla lastik pazarının büyümeye devam etmesi sonucu Kordsa’nın ikinci çeyrek gelirlerinin ilk çeyreğe paralel bir büyüme göstermesini bekliyoruz.

Tahminler

Şirketin 2017 yılında 2,5 milyar TL’lik ciroya ulaşacağını düşünüyoruz. İlk çeyrekte sağlanan %17,4’lük Favök marjının yıl ortalamasında %16,5 civarında gerçekleşmesini ve 412,5 milyon TL’lik Favök ile yılın sona ermesini bekliyoruz. Yıl sonu kâr beklentimiz ise 225 milyon TL.

 

Finansal Yapı ve Risk

 Kordsa’nın finansal yapısına baktığımızda 1,29’luk cari oran ve %45’lik borçluluk oranı görüyoruz. Şirketin borçlarının tamamına yakını döviz cinsinden ancak gelirlerin de döviz olması, olası kur riskini ortadan kaldırıyor. Hatta TL’nin değer kaybetmesi durumunda şirketin gelirleri ve kârı raporlamanın TL olması sebebiyle artış gösteriyor. Şirketin farklı bölgelerde faaliyet göstermesi de olası bölgesel krizlere karşı mali yapıyı ve kârlılığı koruyor. Mısır, Endonezya, Brezilya, Tayland, Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye’de üretim yapan firma Asya pazarında düşük maliyetli ürünleriyle öne çıkarken Avrupa ve ABD pazarlarında yüksek katma değerli ürünleri ve büyük lastik üreticileriyle yaptığı ortak ürün geliştirmeleriyle kârlılığını artırıyor.

Uzun Vadeli Görünüm

Kordsa’ya uzun vadeli olarak baktığımızda, 2013 yılının bir dönüm noktası olduğunu söyleyebiliriz. Marjların dibe vurduğu bu dönemin ardından şirket temettü ödemelerine 2014 yılında ara vermişti. 2014 yılından itibaren marjların yükselmesi ve satış gelirlerinin artışı ile birlikte hızlı bir yükseliş yaşayan şirket, yatırımlar ve ürün çeşitlendirmesi ile büyümeyi sürdürülebilir hale getirmeyi başardı. Yatırımların devam ediyor oluşu, ar-ge harcamaları ve düzenli temettü ödemeleri dolayısıyla Kordsa’nın uzun vadeli portföylerde bulundurulabilecek bir hisse senedi olduğunu düşünüyoruz.

Kaynaklar:

Kamuyu Aydınlatma Platformu kap.org.tr

Şirket Web Sitesi kordsa.com

Analist Fintables fintables.com

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 94,60
En Yüksek: 95,40
En Düşük: 93,70
Değişim -0,37 %
FK: 100,38
PD / DD: 1,43
İşlem Hacmi 61.945.603
Toplam Adet: 654.669
Ağırlıklı Ort.: 94,72
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)