E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTekstilbank'a kim talip---

Tekstilbank'a kim talip

Tekstilbank'a kim talip
05 Ağustos 2013 - 10:11 borsagundem.com

Yabancı sermayenin son yıllarda en çok ilgi gösterdiği sektör olan bankacılıkta pay yüzde 40'larda

Yabancı sermayenin son yıllarda en çok ilgi gösterdiği sektör, bankacılık... Türk bankacılık sisteminde yabancıların payı yüzde 40’ı aşmış durumda. Özellikle son aylarda Körfez sermayesinin finans sektörüne yoğun ilgi gösterdiği biliniyor.
Bu sıralar pazarlık masasında olan bankalardan biri de Tekstilbank. Turgut Yılmaz’ın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı GSD Holding çatısı altındaki Tekstilbank’ta yöneticilerini bugünlerde satış telaşı sarmış durumda. Türkiye pazarına ilgileri bilinen iki körfez bankasının da Tekstilbank ile yakından ilgilendiği söyleniyor. Bunlar, Katarlı Doha Bank ile National Bank of Qatar. Bunlardan başka Uzakdoğu’dan da bir taliplisi var Tekstilbank'ın. Dünyanın en büyük bankası kabul edilen The Industrial and Commercial Bank Of China’nın (ICBC) banka ile ilgilendiğini belirtiyor.
Tekstilbank’ın şu ana kadar satılan Türk bankalarına göre daha az şubesi var. 44 şubesi bulunan bankanın bu yılın ilk çeyreğinde aktif büyüklüğü 3.6 milyar TL oldu. Bankanın konsolide olmayan karı ise, yılın ilk çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 43 düşüş göstererek 6.5 milyon TL olarak gerçekleşti. Bankada GSD Holding’in payı yüzde 75.5. Yüzde 2.46'sının halka açık olduğunu da belirtelim.
Peki Tekstilbank kaça satılır? Bankacılık kaynakları, bankanın mali büyüklükleri ve şu anki konjonktür göz önünde bulundurulduğunda, satışta çarpanın 1 civarında şekillenebileceğini belirtiyorlar.
Para Dergisi’ne açıklama yapan bir bankacı, “Tekstilbank satışında kontrol hakkını vereceklerini, yani bankanın yüzde 50’sinden fazlasını satacaklarını düşünüyorum. Bu da çarpanı 1’den belki 1.3’e çekecek bir faktör olacaktır. Halen Tekstilbank’ın defter değeri 577 milyon TL. ayrıca banka yöneticileri gidecek mi kalacak mı gibi faktörler pazarlıklarda etkili olur” diyor.
Mart ayında yine bir Katar bankası olan Commercial Bank Of Qatar’a (CBQ) yüzde 70.84’ü satılan Alternatifbank’ta çarpan 2 olmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yalancı bankacı08 Ağustos 2013 21:57

    Yalannnn söylüyorsunnnn.. Bankacı atmış bence. % 75 ine 214 milyon usd ödemesi lazım 1 çarpan olursa. Turgut yılmaz verirmi o fiyata. Zaten 300 mil dolara banka kurulabiliyor.. Atıyor bu bankacı kimse

  • hadise alırverir05 Ağustos 2013 12:36

    klasik tekstilbank satış şenlikleri iki yılda bir vizyonda...

  • hope05 Ağustos 2013 12:31

    herkes satışın olmayacağına inandığına göre bu sefer olacak demektir bu iş

  • satılmaz05 Ağustos 2013 11:07

    tekstilbank 20 yıldır satılık. kimsenin aldığı da yok. önce borsada fiyatı yükseltip, sağa sola haber yaydırarak yatırımcıları çekip düşük fiyattan topladıklarını organize şekilde satıyorlar. SPK yı da aştı bu iş, BDDK, Başbakanlık herkes devereye girmeli ve bu bankayı satılık diye haber yaptırıp borsada küçük yatırımcı çarpmanın cezası çok acil suç işleyenlere verilmeli.

  • cyber05 Ağustos 2013 10:30

    artik satilsin lutfen

  • Latif05 Ağustos 2013 10:19

    Yılan hikayesi, avcı hikayeleri dinlemek için iyi haber.