E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTeknoloji hisseleri borsaları geriletti---

Teknoloji hisseleri borsaları geriletti

Teknoloji hisseleri borsaları geriletti
12 Haziran 2017 - 08:04 borsagundem.com

Piyasalar teknoloji hisselerine gelen satışla gerilerken Fed öncesi temkinli olmaya devam ediyor

Asya borsaları Cuma günü ABD'deki teknoloji hisselerindeki keskin düşüşü izleyen Samsung Electronics gibi lokomotif teknoloji şirketlerindeki kayıplar nedeniyle gerilerken, yatırımcıların bu haftaki Fed faiz kararı öncesi temkinli olduğu görülüyor.
Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.7 gerilerken, teknoloji sektörü endeksi  yüzde 1.5 düştü. Japonya'nın Nikkei endeksi  ise yüzde 0.6 ekside bulunuyor. ABD teknoloji şirketleri Cuma günü Apple'ın iPhone ürünleri kaynaklı endişeler ve Goldman Sachs'ın temkinli sektör raporu sonrası sert satışlarla karşılaştı. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq endeksi  yüzde 1.8 geriledi. Asyalı teknoloji şirketlerinden Samsung Electronics  bugün yüzde 1.8, Taiwan Semiconductor Manufacturing  yüzde 1.6 ve Sharp Corp  yüzde 2.4 ekside. Haftanın başlıca gündem maddesi olan Fed'in para politikası toplantısı Çarşamba günü başlayacak ve iki gün sürecek.
Yatırımcılar ABD ekonomisinin yılın geri kalanındaki faiz artırımlarının getireceği yükü kaldırıp kaldıramayacağına dair Fed yetkililerinin görüşlerine ve merkez bankasının devasa bilançosunu küçültmek için izleyeceği yöntemlere odaklanacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)