E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTEB: Dolar/TL'de o seviye görülebilir---

TEB: Dolar/TL'de o seviye görülebilir

TEB: Dolar/TL'de o seviye görülebilir
25 Haziran 2018 - 11:54 borsagundem.com

TEB Yatırım/BNP Paribas Stratejisti Işık Ökte dolar/TL'nin 4.46'ya çekilebileceğini, borsanın da 97 binlerde dengelenebileceğini öngördü

TEB Yatırım/BNP Paribas Stratejisti Işık Ökte Bloomberg HT'ye seçim sonrası piyasa beklentilerini anlattı. Ökte 8 Temmuz'da yeniden seçimlere yol açacak sonuç çıkmamasının ve AKP-MHP koalisyonunun belirsizlikleri azaltmasının piyasalarda pozitif fiyatlandığını söyledi.

Seçim sonrasında piyasaların izleyeceği önemli 2 ana konu olacağını belirten Ökte "İlki kabinede kimler olacak, ikincisi küresel faiz ortamının yükseldiği bir dönemde maliye politikaları nasıl gelişecek. Bunu yeni ekonomik program çerçevesinde göreceğiz" diye konuştu.

"Dolar/TL 4.46'YA İNEBİLİR"

Borsa cephesindeki yükselişe değinen Ökte "Cumhur ittifakı'nın kazandığı bir ortamda özellikle savunma sektörü üzerinde pozitif etkisi olabilir. Borsa ciddi negatif ayrışıyordu. 2018'de Arjantin'le beraber en çok değer kaybeden borsaydı. TL'de güçlenme ve tahvil faizlerinde 30-50 baz puanı aşan hareketler var, bunlar borsaya da yansıyor." dedi. Ökte borsanın 97 bin 800 civarında dengelenebileceğini öngördü.

TL'nin de 4.46'ye çekilebileceğini belirten Ökte "o desteği 5 kez test ettik her seferinde alıcı geldi. Şu an Merkez Bankası konusunda gelecek haber akışı kurda belirleyici olacaktır.." ifadelerini kullandı.

JPMorgan: Siyasi gerilimin düşmesini bekliyoruz

 

 

Nordea'dan seçim sonrası TL yorumu

 

JCR: Seçim sonucu olumlu başlangıç etkisi yapar

 

Morgan Stanley'den seçim sonrası piyasa tahminleri

 

Commerzbank: TL pozitif bir başlangıç yapabilir

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)