E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa"TCMB, sıkı duruşunu devam ettirecek"---

"TCMB, sıkı duruşunu devam ettirecek"

TCMB, sıkı duruşunu devam ettirecek
17 Mart 2017 - 11:19 borsagundem.com

JP Morgan, TCMB'nin önceki toplantılara göre daha şahin bir dil kullandığına ve para politikasında sıkılığın önümüzdeki aylarda devam edeceğini öngördü

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun (PPK) dünkü toplantısından çıkan kararları ve yapılan açıklamayı değerlendiren JP Morgan, Gecelik likidite penceresi faiz oranının 75 baz puan yükseltilmesinin piyasa beklentilerine paralel olduğunu ancak çarşamba akşamı ABD Merkez Bankası'ndan (Fed) gelen karar sonrası beklentilerini düşüren piyasalar ise GLP faiz artışının bir miktar pozitif sürpriz olduğunu da öne sürdü.

Alınan bu faiz artırım kararı sonrasında ağırlıklı ortalama fonlama maliyetinin yüzde 11'in üzerine çıkmasını beklerdiklerini belirten JP Morgan, fonlama maliyetinin haziran ayına kadar yüzde 11,0-11,50 aralığında kalmasını beklediklerini vurguladı.

JP Morgan, haziran ayı ile birlikte enflasyonun bekledikleri gibi aşağı gelmesi halinde TCMB'nin likiditeyi gevşetmek için alana sahip olacağını da ifade etti.

'Kredibilitenin referanduma kadar yüksek kalmasını sağlayacak'

Yayınlanan raporda TCMB'nin PPK açıklamasında kullandığı dile de değinen JP Morgan, Banka'nın önceki toplantılara göre daha şahin bir dil kullandığına ve para politikasında sıkılığın önümüzdeki aylarda devam edeceğine vurgu yapıldığına dikkat çekti.

Şu ana kadar alınan para politikası kararlarının kurda istikrarı korumak için yeterli olacağını belirten JP Morgan, bu kararların TCMB'nin kredibilitesinin referanduma kadar yüksek kalmasını sağlayacağını da vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)