E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa"TCMB faizleri değiştirmez"---

"TCMB faizleri değiştirmez"

TCMB faizleri değiştirmez
03 Temmuz 2017 - 15:54 borsagundem.com

Goldman Sachs, TCMB'nin enflasyon tek basamağa inene kadar faizleri değiştirmeyeceğini düşünüyor

Goldman Sachs'ın Pazartesi günkü açıklamasında, Türkiye'de ortalama enflasyonun bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla haziranda mayıs ayındaki yüzde 11.7'lik seviyesinden yüzde 10.9'a inerek sürpriz bir şekilde beklentilerden daha fazla gerilediğini belirtti. Ülkede çekirdek enflasyon ise, haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 0.2'lik bir düşüş kaydederek yüzde 9.2 seviyesine indi.

Goldman Sachs, tütüne konulan tüketim vergisinin yenilenmemesi ve gıda enflasyonunun baz etkilerinin hafiflemesiyle, ortalama enflasyonun temmuz ayında yıllık düzlemde yüzde 10 civarına ineceği beklentisi içerisinde.

Banka, enflasyonun ağustos ayından başlayarak üçüncü çeyrekte yeniden yükselişe geçmesini öngörürken, haziran enflasyonunda yaşanan sürpriz gerilemenin bu yıl uygulanacak para politikasında herhangi bir değişim yaratmayacağı beklentisinde. Yapılan açıklamada, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın, enflasyon rakamları tek haneye inene dek, faizlerde değişikliğe gitmeyeceğinin ve marjinal faizlerin de 2018'in birinci çeyreğinden önce düşürülmeyeceğinin öngörüldüğü bildirildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)