E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTAV’dan tüm dünyaya istikrar vurgusu ---

TAV’dan tüm dünyaya istikrar vurgusu

TAV’dan tüm dünyaya istikrar vurgusu
29 Temmuz 2016 - 06:09 borsagundem.com

Dünyanın 7 ülkesinde 14 havalimanını kapsayan portföye sahip TAV Havalimanları, uluslararası “Financial Times” gazetesine verdiği ilanla Türkiye’de demokrasi ve ekonomik istikrara inancını belirtti

Financial Times’ın tüm dünyada dağıtılan baskılarında yer alan ilanda “Türk halkı tüm farklılıklarıyla birlikte cumhuriyetin ortak değerleri etrafında birleşti ve Türkiye’yi medeni dünyanın bir parçası yapan hukukun üstünlüğü ilkesi ve temel hakları savundu” denildi.

İlanda, darbeye karşı çıkan ve demokratik değerleri savunmak üzere birlikte hareket eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve muhalefet liderlerine teşekkür edilirken, Türkiye ekonomisinin bu tür şoklara karşı dayanıklı olduğu, bunun geçmişte pek çok kez kanıtlandığı vurgulandı ve “Mali disiplin ve bankacılık sektörünün gücü Türkiye’de ekonomik istikrarın sacayaklarını oluşturuyor” denildi.

Bu arada TAV Havalimanları, 2016 yılının ilk 6 ayında 49.2 milyon yolcuya hizmet vererek 503 milyon euro ciro elde ettiğini açıkladı. TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener artan güvenlik sorunları nedeniyle havacılık sektörünün tüm dünyada sıkıntılı günler geçirdiğini vurgularken, “İkinci çeyrekte kendisini hissettiren belirsizlik ortamına rağmen ilk yarıda toplam yolcu sayımız yüzde 3 artış gösterdi. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda transfer yolcu ağırlığı arttı” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)