Ana SayfaPiyasaTav Havalimanları ve Afyon Çimento sorusu---

Tav Havalimanları ve Afyon Çimento sorusu

1 / 2
Tav Havalimanları ve Afyon Çimento sorusu
11 Şubat 2016 - 11:27 www.borsagundem.com

YABANCI SATIŞLARI DÜŞÜŞÜ DESTEKLİYOR

SORU-
Tav hisseleri neden düşüşte?

Ali Yüksek Satılmış

CEVAP-
Tav Havalimanları, 2008 yılında gördüğü dip seviyenin ardından uzun süreli bir çıkış sergiledi. Yaşanan çıkış geçen yıla kadar devam ederken Nisan 2015’ten sonra ise daha ziyade yatay bir seyir gözlendi. Hisse, Ekim 2015’ten bu yana ise düşüyor. Söz konusu düşüş 4 Kasım 2015 günü test edilen 24,05 TL’nin ardından ivme kazanarak günümüze kadar devam etti. Hissenin 15,82 TL’nin üstünde tutunma çabasının zayıfladığı gözlenirken 10 Şubat 2016 günü kapanışı 15,75 TL’den gerçekleşti.

Hissenin ivme kazanarak düşüşe geçtiği kasım ayının ilk haftasında şirketin dokuz aylık bilançosu açıklandı. Bilançoya göre brüt gelirlerde yaşanan artışa karşın dönem sonunda kâr azaldı. Kârdaki düşüş yatırımcıların satış yönlü işlemlere ağırlık vermesine neden olduğu anlaşılıyor.

Hissede ciddi pozisyonu bulunan yabancı yatırımcılar, 2015 yılında ağırlıklı olarak satış yönlü  işlemlerde bulundu. Şubat, mart haziran ve ağustos aylarında net alım gerçekleştirirlerken diğer tüm aylarda net satışlar öne çıktı. Ocak 2016’da da yabancı satışları devam etti. Bu satışlar, hissenin düşmesinde etkili olmakta. Halihazırda halka açık kısmın yüzde 69,22’si yabancı saklaması yapan kurumlarda bulunuyor.

Hissede yabancı satışların devam etmesi düşüşün sürmesinde etkili oluyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)