E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiTAV Havalimanları için endeks üzerinde getiri---

TAV Havalimanları için endeks üzerinde getiri

TAV Havalimanları için endeks üzerinde getiri
17 Mart 2016 - 15:16 borsagundem.com

Gedik Yatırım, TAV Havalimanları raporunda, şirket hissesi için 24.87 TL hedef fiyat ile endeks üzerinde getiri tavsiyesi verdi. Gedik Yatırım'ın TAV Havalimanları için hazırladığı raporda şu bilgiler paylaşıldı.

Şirketin bağlı ortaklıklarından BTA Yiyecek İçecek Hizmetleri, Umman'ın başkenti Maskat'ta bulunan Yeni Muscat Uluslararası Havalimanı'nda yer alan yiyecek içecek alanlarının işletme hakkı ihalesini kazanmıştır.

  • Atatürk Havalimanı’nda büyüme çalışmaları devam etmektedir. Bu yatırım ile havalimanının yolcu kapasitesinin yılda yaklaşık 10 milyon kişi artacağı düşünülmekte ve çalışmaların yılın ilk yarısında bitirilmesi planlamaktadır. İlave tesis bünyesindeki ticari alanlar ve reklam alanlarının tüm gelirleri işletim süresince TAV İstanbul'a ait olacağı, yeni otoparktan elde edilecek gelirlerin DHMİ ile paylaşılacağı açıklanmıştır.
  • TAV Havalimanları Holding, dahil olduğu konsorsiyum ile Filipinler’de 5 havaalanı için ön yeterlilik almıştır.
  • TAV grup CEO’su Sani Şener yaptığı açıklamada, Atatürk Havalimanı’ndaki kaybı ikame edecek 1 veya 2 havalimanını portföylerine katmak istediklerini açıklamıştır. Şener Güneydoğu Asya ve Afrika’ya odaklandıklarını ve Manila Havalimanı’na, Hindistan ve ABD’deki özelleştirmelere baktıklarını belirtmiştir.
  • TAV, 2015 yılı karından 347.6mn TL (hisse başı 0,8132 TL net) brüt temettü dağıtmaya karar vermiştir. Bu tutar cari hisse fiyatı ile %5.5 temettü verimliliğini işaret etmektedir.
  • İstanbul’da inşaatı devam eden 3. havalimanı 2018 yılının ilk çeyreğinde bitirilmesi planlanmaktadır. 3. havalimanının açılması ile beraber ‘’City Airport’ olarak hizmet vermesi planlanmaktadır.  2015 yılı finansalları incelendiğinde Atatürk Havalimanı, TAV’ın gelirlerinin %49’unu, FAVÖK’ün %60’ını oluşturmaktadır. Her ne kadar kısa vadeli etkisi olmayacak olsa dahi uzun vadede şirketin bu kaybı telafi edememesi TAV için en büyük risktir.
  • Yaptığımız satış kar tahminlerine göre TAV Havalimanları için 24.87 hedef fiyat ile Endeks Üzerinde Getiri kararımızı koruyoruz.

Gedik Yatırım

BİST-100'ün 81 bin hedefi için gözler 10 yıllık tahvil'de

 

Dolar kayıplarını geri alıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 178,00
En Yüksek: 178,50
En Düşük: 172,40
Değişim 2,95 %
FK: 8,59
PD / DD: 1,41
İşlem Hacmi 779.341.630
Toplam Adet: 4.439.338
Ağırlıklı Ort.: 175,55
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)