E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTatil nedeniyle zayıf hacimli piyasa beklentisi---

Tatil nedeniyle zayıf hacimli piyasa beklentisi

Tatil nedeniyle zayıf hacimli piyasa beklentisi
25 Aralık 2014 - 08:33 borsagundem.com

Noel tatili nedeniyle bazı dış borsaların bir kaç gün daha kapalı kalacak olması nedeniyle zayıf hacimli piyasa görülebilir

''BIST100 Endeksi dünü 333 (% 0.39) puanlık yükseliş ile 84.821 seviyesinden ve 1.949 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Endekste tepki çıkışı görülürken bazı dış piyasaların kapalı olması nedeniyle işlem hacmi düşük kaldı. Bono faiz oranları ve döviz kurları ise sakindi.

Dış piyasaların seyri, Rusya kaynaklı gelişmeler, Merkez Bankası toplantısı, siyaset, makro ekonomik veriler, istihdam verileri başta olmak üzere ABD makro ekonomik verileri, Ortadoğu kaynaklı jeopolitik gelişmeler, Rusya, FED, BOJ ve Avrupa Merkez Bankası para politikaları izlenen gelişmeler. Rusya ekonomisiyle ilgi endişelerin önceki günlere göre azalması ve FED toplantısı sonrası yapılan açıklamaların olumlu etkisi sürüyor. Ancak son açıklanan ABD makro ekonomik verilerinin beklentilerden olumlu gelmesi FED erken faiz artırım endişelerini tekrar öne çıkarması iyimserliği sınırlıyor. Beklendiği üzere faiz değişikliği gerçekleşmeyen Merkez Bankası toplantısının piyasalar üzerindeki etkisi sınırlı kaldı. Noel tatili nedeniyle bazı dış borsaların bir kaç gün daha kapalı kalacak olması nedeniyle zayıf hacimli piyasa görülebilir. Bu açıdan endeksteki yukarı veya düşüş yönlü dalgalanmalara işlem hacmi teyidi olmayacağı için temkinli bakılabilir.

Endekste tepki yükselişi sürüyor. İlk destekler 84.600 ve 84.200 seviyesinde. Bu seviyeler günlük işlemler için önemli. 84.200 seviyesinin altında kalınması durumunda verilecek destekler 83.700 ve 83.300 seviyelerinde bulunuyor. Tepki alımlarının ilk direnci 85.400-85.550 seviyesinde. Bu seviyelerde kâr satışları görülebilir. 85.550 seviyesinin üzerinde kalınması durumunda ise çıkışın devamıyla birlikte verilecek sonraki dirençler 86.000 ve 86.800 seviyesinde görülüyor. Endekste çıkış hareketi gücünü koruyor.   

Endeksin 85.550 seviyesini geçemeyen çıkış denemelerinde veya 84.200 seviyesinin altında satışlar etkili olabilir. 85.550 seviyesinin üzerinde daha üst direnç seviyeleri beklenebilir.''

MEKSA YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)