E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTat Gıda'da ayrılma hakkı fiyatı belirlendi---

Tat Gıda'da ayrılma hakkı fiyatı belirlendi

Tat Gıda'da ayrılma hakkı fiyatı belirlendi
22 Temmuz 2014 - 08:41 borsagundem.com

Tat Gıda, Maret et üretim tesisleri ve Maret markasının satışı nedeniyle ayrılma hakkı fiyatını açıkladı

Tat Gıda, Maret'in satışı nedeniyle genel kurul toplantısına katılıp muhalefet şerhini toplantı tutanağına işleten pay sahiplerine uygulanacak ayrılma hakkı fiyatını , 1 TL nominal değerli paylar için 2,31 TL olarak açıkladı. Ayrılma hakkı başvuruları 22.07.2014 ile 08.08.2014 tarihleri arasında Şirket merkezine yapılacak. Tat Gıda hisseleri 21/07/2014 tarihi itibarıyla 2,58 TL'den kapanmıştı.

Tat Gıda'dan yapılan KAP açıklaması şöyle:


''Şirektimizin bugün yapılan Olağanüstü Genel Kurul toplantısında görüşülen Maret Et Üretim tesisinin, bu tesisin üzerinde bulunduğu arsanın ve Maret markanın satış işlemi Sermaye Piyasası Kanunu'nun 23'ncü maddesi kapsamında önemli nitelikte işlem olarak değerlendirildiğinden, Sermaye Piyasası Kanunu'nun 24'ncü maddesi gereğince Genel Kurul'a şahsen veya vekalet vererek katılan, bu gündem maddesine karşı olumsuz oy kullanan ve muhalefet şerhini genel kurul toplantı tutanağına işleten pay sahiplerimizin paylarını Şirketimize satarak ayrılma hakları bulunmaktadır.

Ayrılma hakkı fiyatı, Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) II-23.1 sayılu Önemli Nitelikteki İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği'nin 10'uncu maddesi çerçevesinde; 1,00 TL nominal değerli beher pay başına 2,31 TL olarak belirlenmiş olup ayrılma hakkına ilişkin şartları sağlayan pay sahiplerimize yapılacak ödeme Şirketimiz kaynaklarından karşılanacaktır.

İlgili gündem maddesine olumsuz oy kullanarak muhalefet şerhlerini toplantı tutanağına işleten pay sahiplerimizin, ayrılma hakkını kullanılabilmek için 22.07.2014 ile 08.08.2014 tarihleri arasında (08.08.2014 Cuma günü saat 16.00'a kadar) Şirketimiz adına alım işlemlerini gerçekleştirecek olan aracı kuruluş Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'deki 138363 nolu hesabımıza Genel Kurul'a katıldığı pay adedini Şirketimize devretmek üzere başvurmaları gerekmektedir. Bu tarihten sonra Şirketimizin ilgili pay sahibinin paylarını satın alma yükümlülüğü ortadan kalkacaktır.

Ayrılma hakkını kullanmak için aracı kuruma başvurarak paylarını teslim edenlere pay bedeli, en geç satışı takip eden işgünü ödenecektir.

Ayrılma hakkının devri mümkün olmadığından Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'na katılıp Maret Et Üretim tesisinin, bu tesisin üzerinde bulunduğu arsanın ve Maret markanın satış kararına olumsuz oy kullanarak muhalefet şerhini toplantı tutanağına işleten pay sahibi ile ayrılma hakkı başvurusu yapan pay sahibinin aynı kişi olması gerekmekte olup, ayrılma hakkını kullanmak isteyen pay sahibinin Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı tarihinden sonra paylarını devretmesi halinde hem kendisi hem de yeni pay sahibi ayrılma hakkını kaybedecektir.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 27,50
En Yüksek: 28,32
En Düşük: 27,18
Değişim -0,43 %
FK: 0,00
PD / DD: 1,59
İşlem Hacmi 51.165.514
Toplam Adet: 1.839.865
Ağırlıklı Ort.: 27,82
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)