E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTartışmalı boru hattına Trump desteği---

Tartışmalı boru hattına Trump desteği

Tartışmalı boru hattına Trump desteği
24 Ocak 2017 - 21:47 borsagundem.com

ABD'nin yeni Başkanı Donald Trump, tartışmalı boru hattı projesini hızlandırmaya yönelik bir emir imzaladı.

ABD Başkanı Donald Trump, bugün imzaladığı iki ayrı başkanlık emri ile Keystone XL ve Kuzey Dakota petrol boru hattı inşaasının hızlandırılmasını istedi. Böylece Obama yönetiminin çevresel kaygıları bir kenara bırakılarak enerji alt yapısını genişletme yönüne ağırlık verilmiş oldu.

Kanada ve Kuzey Dakota'daki petrol üreticileri ham petrollerini ABD'nin körfez kıyılarındaki rafinerilere taşıayacak daha hızlı bir yola kavuşacak olsa da Amerikan yerlisi olan yerleşimciler ve iklim aktivistleri bu karara karşı yasal yollardan karşı duracaklarını belirtiyor.

Trump kampanyası sırasında yerel enerji üretimini artırmaya vadetmiş ve 2015 yılında Başkan Obama yönetimince reddedilen Keystone XL projesini yeniden başlatacağını belirtmişti.

Protestocular daha önce bu boru hatlarına yönelik olarak aylarca sokaklara dökülerek Duran Kaya Siu'larının bölgesinde bir gölün kenarından geçecek boru hattının su kaynaklarını ve Amerikan Yerlilerini tehdit ettiğini belirtmişlerdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)