E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTarımda ithalatı kesip ihracata başlayacağız---

Tarımda ithalatı kesip ihracata başlayacağız

Tarımda ithalatı kesip ihracata başlayacağız
08 Haziran 2018 - 23:10 borsagundem.com

Akşener, "Türkiye'yi 5 yıl içinde gıda ithalatını, tarım ürünleri ithalatını kesmiş buna karşılık ihracata başlamış bir ülke haline getirmek birinci hedeflerimizden birisidir." dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, "Tarlasına küsmüş çiftçinin tarlasıyla barışmasının yolunu açmak için ithalat cenneti olan Türkiye'yi 5 yıl içinde gıda ithalatını, tarım ürünleri ithalatını kesmiş buna karşılık ihracata başlamış bir ülke haline getirmek birinci hedeflerimizden birisidir." dedi.

Akşener, partisinin Gümüşhane İl Başkanlığınca Atatürk Caddesi'nde düzenlenen mitingde, 24 Haziran seçimlerine az bir süre kaldığını hatırlattı.

Türkiye'yi adım adım gezdiklerini dile getiren Akşener, vatandaşların cumhurbaşkanı ve milletvekili için bir karar vereceğini ve meclisi vatandaşın oluşturacağını belirtti.

"Dileğim o dur ki Gümüşhane'de birinci Meral Akşener çıksın." ifadesini kullanan Akşener, şöyle devam etti:

"Bugüne çok zor geldik. Partisi kurulmaz dendi kuruldu. Sonra seçime giremez denildi. Seçime girildi. Bunlar dağılır, yeni bir parti dendi. Ama bilinmiyordu ki en hazırlıklı parti bizdik. Ben 7 ayda seçim kararı alınıncaya kadar şahsen kendim 71 ili gezmiştim. Şimdi 80'ini bitirmiş durumdayım. Bazı şehirlere üçüncü kez gitmiş olacağım. Bütün projelerimizi, bütün önerilerimiz bu geziler esnasında gençlerden, kadınlardan, beyefendilerden, çiftçiden, esnaftan, memurdan ve emekliden aldığımız bilgiler ışığında hazırladık. Çünkü biz vatandaşını tekmeleyen bir devlet değil, başına yumruk gibi inen bir devlet değil, vatandaşın milletinin omuzunda bir el olması gerektiğini söyleyen ve buna inanan bir hareketiz."

İnsanı, genci, kadını, esnafı, memuru ve çiftçiyi hedef alan ve insana dokunan projeler yaptıklarını bildiren Akşener, projelerine ilişkin şunları söyledi:

"Bunlardan bir tanesi tarımda çalışan kadınların 5 yıllık sigortasını devletin üstlenmesi ve kadınlarımızın sigortalanması. İkincisi tarım bitirildi bu ülkede. Çiftçi aç ve perişan.Tarlasına küsmüş çiftçinin tarlasıyla barışmasının yolunu açmak için ithalat cenneti olan Türkiye'yi 5 yıl içinde gıda ithalatını, tarım ürünleri ithalatını kesmiş buna karşılık ihracata başlamış bir ülke haline getirmek birinci hedeflerimizden birisidir."

Akşener, üretim olmadan iş ve kalkınma olamayacağını savunarak, Gümüşhane ve bir çok kentin birinci sorununun genç işsizliği olduğunu ifade etti.

Bu konuyu çok ciddiye aldıklarına vurgu yapan Akşener, şunları kaydetti:

"Gençlerimize iş vermek bir devletin borcudur. Bu borcu ve bu görevi yerine getirmek için her yıl 50 milyar dolarlık istihdam yaratıp yatırım yapacağız. Yani her sene gençlerimizi, işsizlerimizi istihdam ederek 5 yılın sonunda işsizliği OECD normlarına geri getireceğiz. Bu çocuklarımıza istihdam yaratıncaya kadar her ay 500 lira vatandaşlık maaşı bağlayacağız. Gençlerimiz annesinin, babasının karşısında başlarını öne eğmeyecekler."

Konuşmasının ardından partisinin milletvekili adaylarını sahneye davet eden Akşener, kendisine ve milletvekili adaylarına destek istedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ09 Haziran 2018 08:48

    TALİMAT GELDİ ABDULAH GÜL ADAY OLACAKTI DEDİNİZ FOKS TV DE ÇOK MERAK ETTİM TALİMAT ALAN NASIL BİR MİLLETE LİDER OLACAK AÇIKLARSAN SEVİRİM O TALİMAT FETÖDEN Mİ GELDİ.

  • 16 sene09 Haziran 2018 05:33

    Tam tersi olarak yabancıların millet ittifaki kazanırsa yeniden direk, indirek yatırıma başlayacaklarını düşünüyorum. Cumhur ittifakı gelirse yabancılar turkiyeden çıkabilir. Hatta belki siemens, mercedes bile yatırım yapmaz. Trakyadaki sanayi bölgelerinde üretimler azalmış, yeni isci alımları durmuş. Kimse deli dumrul serseri mayın siyasetine güvenmez. Başımıza gelmeyen kalmaz. Her türlü kötülük açlıktan, fakirlikten gelir. Toplum barışı bozuluyor , düzeltmek lazım. Turkiyenin 2002 den sonraki kısa dönem ekonomik başarısının sebebi ab hikayesi ve avrupalı yatırımcılardır. Kendi halimize bırakılınca gelinen nokta ortada. Arada eğitim, sanayi, bilim yönünden sağlam ilerleseydik şu an ab bize muhtaçtı. Ama biz parayı rant, açgözlülük, kolay zenginlik uğruna betona gömdük. Şimdi de din, millilik siyaseti. Ben yemiyorum üzgünüm, eyleme bakarım , söyleme değil.

  • Memati09 Haziran 2018 01:33

    Akşener sana hiç guvemmiom ama baska oy atacak kısı de yok dolara yatırdım parayı muhtesem 4lü secılsın zengın olayım

  • Ahmed09 Haziran 2018 00:00

    Hadi inşallah. Tek vaadiniz recebi tv lerde artık görmeyeceksiniz olsa o bile yeter

  • KARTALAĞABEYLİ08 Haziran 2018 23:54

    SÖZDE DEĞİL ÖZDE GEREK,,NEDEN BU TÜR VAALERİ YERİNE GETİRMEK İÇİN KOLTUK VE MEVKİ SAHİBİ OLMAK GEREK?NEDEN BİZ YAPIYORUZ GELİŞTİRECEĞİZ DEMİYORLAR?

  • Ada08 Haziran 2018 23:43

    Erdoğan'ın karsisina sağlam ama dürüst bi rakip çıkmasıni isterdim hiç işçi kesimine hitap eden yok gelir adaletsizliği büyüyor

  • Uğur08 Haziran 2018 23:25

    Proje konuştu ...söylenmemiş bişey söyle