E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolarda sert yükseliş olabilir---

Dolarda sert yükseliş olabilir

Dolarda sert yükseliş olabilir
06 Mart 2017 - 14:25 borsagundem.com

Dolar gelen açıklamalar sonrasında önemli seviye olan 3.75 seviyesine kadar yükseldi.Yukarı yönlü 3.80 aşağı yönlü olarak 3.70 hareketin devamı için önemini koruyor

Geçtiğimiz hafta Fed üyelerinden arka arkaya gelen açıklamalar Mart ayı faiz artırım ihtimallerini oldukça güçlendirmişti. En son mikrofon başına geçen Başkan Yellen da toplantıya kadar açıklanacak olan verilerin hayal kırıklığı yaratmaması halinde faiz artışının oldukça uygun olduğunu dile getirdi ve gözler tamamen bu Cuma açıklanacak olan tarım dışı istihdam verilerine çevrilmiş durumda.Fed'in faizleri artırabileceği beklentisi tabi ki bizim de içerisinde bulunduğumuz gelişmekte olan ülke para birimleri açısından negatif. Dolar/TL 3.55 desteğinden başlayan toparlanmayla birlikte düşüş trendini kırmasının ardından neredeyse 3.75'lere kadar yükseldi ancak buralardan kar alımlarıyla birlikte bir miktar düzeltme hareketi yaşandığını görüyoruz.

15 Mart'daki toplantıda faiz artırım ihtimali çok yüksek ancak bu dolar tarafında hala tam olarak fiyatlanmamış olabilir. Özellikle Yellen'ın açıklamalarını göz önüne aldığımızda beklentilere paralel
veya daha iyi gelecek olan tarım dışı istihdam verileri dolar endeksinde çok sert bir yükselişi beraberinde getirebilir. Bu da Dolar/TL'de 3.75'lerin kırılmasıyla kademeli olarak 3.80 ve üzerine doğru bir yükselişin yolunu açacaktır. Yaşanacak olan geri çekilmelerde ise aşağıda 3.70 ve 3.65 destekleri önemli ve buralardan düşüşlere gelebilecek tepkilere hazırlıklı olmakta fayda var.

Forex Koçu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)