E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakTarihi Yarımada’da imar planı değişikliği---

Tarihi Yarımada’da imar planı değişikliği

Tarihi Yarımada’da imar planı değişikliği
23 Kasım 2015 - 17:42 borsagundem.com

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi, sur içindeki tarihi han ve evlerin butik otel yapılmasına izin veren imar planı değişikliğini onayladı


Projeyi değerlendiren Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Boşaltılmış, kaderine terk edilmiş, yok olmaya yüz tutmuş tarihi eserleri kurtarabilmek için bu kararı aldık. Bu binalarda, istenilirse butik oteller olabilir" diye konuştu. Demir, Eminönü'ndeki Yeni Cami ve çevresi, eski Postane etrafı, Sirkeci ve çevresi gibi alanların butik otel ve otel olabileceğini söyledi. Yıllar içerisinde toptan ticaret yapılan hanların eski fonksiyonlarını kaybettiğini ve şu anda terk edilmiş, boşaltılmış halde olduklarını vurgulayan Demir,  gündüz ticaret hayatı nedeniyle nüfusun çok yoğun olduğu ancak gece nüfusunun neredeyse hiç olmadığı Eminönü bölgesinde otellerin yer alması durumunda gece nüfusunun da canlanacağını söyledi.
 Eminönü'nde gece de gündüz gibi canlı bir nüfusun olmasını amaçladıklarını belirten Demir, “Buralar gece de yaşanır hale gelecek. Gündüz ticaret olur, gece ise kafeteryaların olduğu, turistlerin rahatlıkla dolaşabildiği, İstanbulluların başka yerlerden gelebilecekleri yerler halini alır" diye konuştu.

"BABADAN KALMA EVDE PANSİYONCULUK YAPILABİLECEK" 

Tarihi hanların yanı sıra, Nişanca bölgesi gibi geleneksel mimarinin bulunduğu semtlerde de ev pansiyonluğunun yapılmasını teşvik ettiklerini vurgulayan Demir, uygulamanın isteğe bağlı olduğunun altını çizdi. Tarihi yapıların korunması ve restorasyonun zor olduğunun altını çizen Demir, “Babadan kalma eviniz var, ama bakımı zor olduğu için bırakıp gidiyorsunuz. Ev pansiyonculuğunu önerdiğimiz Nişanca ve çevresi gibi yerlerde, geçmişte ev olarak kullanılan ama artık mülk sahiplerinin bırakıp gittiği, yıl yıl çöküşüne tanık olduğumuz evler var. Bu uygulama ile bu kayıpların önüne geçmiş olacağız" dedi.
 
KONUT DOKUSU KAYBOLUR UYARISI
 
  Öte yandan uygulamanın Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliğine de uygun olmadığı vurgulandı. Uygulamanın uluslararası anlaşmalarla yükümlü olduğumuz UNESCO mevzuatı açısından da olumsuzluklar taşıdığı belirtilirken, “Kentin sosyal yapısını ve kimliğini bozucu, tarihi ve mimari kimliği yıpratıcı, ticaret alanlarının bütünlüğünü bozucu, konaklamaya yönelik yolcu transferi nedeniyle ulaşımı olumsuz etkileyici nitelik taşıdığı" olduğu ifadeleri de yer alıyordu.
Fatih Belediye Meclisi’nde 6 Mart 2015'te oybirliği ile kabul edilen teklif, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde oyçokluğu ile geçti.
 
 
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • PEGASÜSLÜ NACİ TANÖVERGİL24 Kasım 2015 00:10

    O evleri hanları otele çevirmek kolay da içlerinde çalışacak kalifiye eleman yetişiyor mu ? Mesela gelen turiste yes please , ar yu disko yaklaşımı dışında neler sunulacak ?

  • KARTALY32323 Kasım 2015 19:53

    DAHA ÇOK TİÇARİ FALİYETLERDE ONAY VE GİRİŞİMÇİLİK YAPARSINIZ.AKABİNDE ÜRETİME DAYALI KALKINMA POOLİTİKALARINDA..PARASAL POLİTİKALARA DAYALI YAPILAŞMA VE REFORMLAR AYVAYI YEDİ

  • tv23 Kasım 2015 18:27

    tebrikler fatih belediyesi iyi düşünülmüş bir proje