E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTanıtımda 2 milyar dolar kazandırdı---

Tanıtımda 2 milyar dolar kazandırdı

Tanıtımda 2 milyar dolar kazandırdı
18 Nisan 2015 - 03:37 borsagundem.com

8 ay sonra gösterime girecek olan Star Wars 7'nin tanıtımı Walt Disney'in piyasa değerini bir günde 2 milyar dolar artırdı

Yaklaşık 38 yıl önce sadece 11 milyon dolarlık bütçeyle vizyona giren ve gişede fırtına gibi esen Star Wars serisinin son filmi 18 Aralık 2015’te gösterime girecek. Merakla beklenen Star Wars 7 Güç Uyanıyor’un (Yıldız Savaşları) tanıtım filmi yapımcı Walt Disney’in de hisselerini arttırdı. Ceyhun Kuburlu'nun Hürriyet'teki haberine göre Disney’in hisseleri dün yüzde 1.05 yükselişle, 106.9 dolardan 108.5 dolara çıktı. Bu yüzde 1 yükseliş şirketin piyasa değerinin bir anda 2 milyar dolar artmasını sağladı. 200 milyon dolar bütçeyle çekilen filmin hasılatının 1 milyar doları aşması bekleniyor.

HASILAT 4 MİLYAR DOLAR

Bugüne kadar ki en pahalı Star Wars filmine imza atmaya hazırlanan Walt Disney, 1999 yılındaki Star Wars filminin hasılatını da geçmeyi planlıyor. 115 milyon dolarlık bütçesiyle gösterime giren Star Wars filmi 1999’da 1 milyar dolarlık hasılatı yakalamıştı. 6 filmin dünya gişesi ise 4 milyar doları geçti. 2002 ve 2005 yılları arasında gösterime giren 2 Star Wars filmini ise Türkiye’de 700 bin kişi izledi.

DEV BİR EKONOMİ

2012’de 4 milyar dolara Lucasfilm’le Walt Disney bünyesine geçen Star Wars (Yıldız Savaşları) 38 yılda dev bir ekonomi yarattı. Lucasfilm’in 1977 yılında beyaz perdeye taşıdığı Star Wars’un 6 sinema filmi, televizyon yapımı, oyuncaklar, bilgisayar oyunu, ticari lisans, DVD satışı ve kitap geliriyle 38 yılda 28 milyar dolarlık ciro yaptı. Walt Disney ise Lucasfilm’i satın alarak Star Wars’un tüm haklarını eline geçirmeyi başardı.

EN ÇOK OYUNCAKLAR KAZANDIRIYOR

1977’den beri sinema tarihinin en iyi pazarlanan yapımları arasında gösterilen Star Wars’un asıl geliri ise oyuncak satışlarından elde ediliyor. Filmin hayranları, Darth Vader başta olmak üzere filmdeki karakterlerin oyuncaklarına, Star Wars’un simgelerinden ışın kılıçlarına, filmdeki uzay araçlarına ait oyuncaklara, maskelere ve legolara büyük ilgi duyuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)