E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTahvil ayı iken hisse boğa olabilir mi?---

Tahvil ayı iken hisse boğa olabilir mi?

Tahvil ayı iken hisse boğa olabilir mi?
12 Temmuz 2017 - 09:39 borsagundem.com

Borsa İstanbul tarihi rekorlarını kırmaya devam ediyor ancak yüksek enflasyon nedeniyle TL bazındaki rekorlar pek de anlam ifade etmiyor

Borsa İstanbul küresel dalgalarla Türk lirası bazında tarihi zirvesinde karşılaştı. Ancak yüksek enflasyona maruz kalan bir ülkede uzun dönemli Türk lirası cinsinden zirveler ve dipler çok da anlamlı değil. MSCI endeksi dolar bazında ve gelişmekte olan ülkelere göreceli olarak tarihsel ortalamasının halen çok gerisinde risk iştahındaki bozulma devam ederse yüksek betalı Türkiye hisse senetlerindeki değer kaybı devam edebilir. Ancak küresel dalgaya rağmen hisse senedinde yabancı payının artıyor olması Borsa İstanbul’daki gerilemelerin sınırlı ve geçici olacağına işaret ediyor.
Gelişmekte olan ülkelere göre ıskontomuz halen yüksek… 6 MSCI Türkiye endeksi 8.3x tahmini F/K oranı ve gelişmekte olan ülkelere göre 32%’lik bir iskonto ile (sene başında %38) halen makul bir değerlemeye sahip. Suriye ve PKK kaynaklı jeopolitik risklerin azalması ve ABD-Avrupa ile ilişkilerin normalleşmesi gelişmekte olan ülkelere göre ıskontonun tarihsel ortalaması olan %18 seviyelerine gerilemesine neden olabilir.

http://rapor.isyatirim.com.tr/2_20170710190849366_1.pdf 

İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)