E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTahliye talebine 2. ret! AYM'nin kararı görev gaspı---

Tahliye talebine 2. ret! AYM'nin kararı görev gaspı

Tahliye talebine 2. ret! AYM'nin kararı görev gaspı
13 Ocak 2018 - 00:42 borsagundem.com

AYM'nin hak ihlali talebinin ardından Şahin Alpay'ın tahliye talebini reddeden 13. Ağır Ceza Mahkemesi, dün Alpay'ın avukatının yaptığı itirazı da reddetti. Mahkeme ret gerekçesinde, AYM'nin yetkilerini aştığını belirtti

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi'nin ihlal kararının ardından Şahin Alpay'ın tahliye talebini reddetmişti. Mahkeme dün de Alpay'ın avukatının yaptığı itirazı reddetti.

13. Ağır Ceza Mahkemesi, ikinci ret kararının gerekçesinde şu satırlara yer verdi:

“AYM’nin, bireysel başvuru üzerine hak ihlali olup olmadığı noktasındaki değerlendirmesi sınırsız değildir. Anayasa Mahkemesi hangi nedenle olursa olsun, yerel mahkemelerin yerine geçerek ‘delil değerlendirmesi’ ve ‘yerindelik incelemesi’ yapamaz.

Ceza muhakemelerinin ‘mahkumiyet ya da beraat’ yönündeki kararlarının yanlış olduğunu söyleyemeyeceği gibi, ‘delil durumu yetersizdir, o nedenle başvurucunun hakkı ihlal edilmiştir’ kararı vermesi de mümkün değildir.

AYM’nin bağlayıcı niteliğindeki kararları anayasa ve kuruluş kanununa uygun olarak verdiği kararlar içindir. Bunun haricinde kararların ‘kesin ve bağlayıcı’ olduğundan söz edilemez.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kaçan Grup13 Ocak 2018 14:32

    General planımız budur diyor, yüzbaşı senin planın yanlış ben kendi planımı uygularım diyor. Doktor hastaya şu ilacı verin diyor, hastabakıcı o ilacı vermem bu ilacı veririm diyor.

  • Tarafsız ama bitaraf13 Ocak 2018 12:32

    O zaman ne gerek var ki zaten siz herşeyi biliyorsunuz. Anayasayıda kaldırın. Astmız astık kestimiz kestik.

  • lala13 Ocak 2018 10:04

    bir iki haftaya AİHM'den karar çıkınca görürsünüz artık tazminatları. ama hakim beylere dert değil, bu zulüm tazminatlarını halk vergileriyle öder

  • tarık13 Ocak 2018 08:58

    Hukukta kaos oluştu.

  • kemal saltık 13 Ocak 2018 08:53

    görev gaspı mi? o da ne ki adamlar ülkeyi gasp ettiler.