E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSuudilerin yeni hedefi turizm---

Suudilerin yeni hedefi turizm

Suudilerin yeni hedefi turizm
17 Eylül 2016 - 05:00 borsagundem.com

Mekke’de Hz. Muhammed ve Osmanlı’ya ait her şeyi yıkan Suudiler, şimdi o eserlerin fotoğraf ve minyatürleriyle ülkeye ziyaretçi çekmenin peşinde

Kâbe’nin etrafında Hz. Muhammed ve Osmanlı döneminden neredeyse hiçbir eser bırakmayan Suudi Arabistan yönetimi, açtığı müzede eski eserlerden kalanları sergiliyor. 17 yıl önce açılan Mekke Müzesi’ne daha önce sadece özel ziyaretçiler alınırken, şimdi izin alınması koşuluyla tüm hacılar girebiliyor. Her yıl milyonlarca Müslüman’ın akın ettiği Mekke’de, Kâbe sınırları içinde ve dışında Hz. Muhammed ve yakınlarının yaşadığı ev ile Osmanlı İmparatorluğu’nun Kâbe’yi korumak için yaptırdığı Ejyat Kalesi artık yerinde değil. Mekke’de Hz. Muhammed ve Osmanlı’ya ait neredeyse tek yapı kalmadı.

PETROLDEN ÜMİT KESİLİNCE

Petrolden sonra geleceğini hac ve umre turizmine bağlayan Suudi Arabistan yönetimi, şimdi ülkeye daha fazla ziyaretçi çekebilmek için müzeleri hayata geçirmeye başladı. Kutsal toprakları ziyaret edenlerin son yıllardaki en gözde yerlerinden biri de Mekke Müzesi ile Hz. Muhammed’in hayatının günümüz teknolojisiyle anlatıldığı Essalatu Aleyke Eyyühel Nebi Kompleksi.

Mekke Müzesi 200’ün üzerinde tarihi fotoğraf ve eser, Kâbe’nin tarihi sürecinde yer alan kapı, kapı kolları, anahtar, örtüler, kuşaklar, ahşap Kâbe merdiveni, zemzem kuyusu, Hacer-ül Esvet taşları sergileniyor. Eserlerin büyük çoğunluğu Osmanlı dönemine ait.

5 MİLYON ZİYARETÇİ

Müzenİn ilk açıldığı yıllarda ziyaretçi sayısıyla ilgili kayıt tutmadıklarını anlatan Mekke Müzesi Müdürü Ahmet El Dahil, “Geçtiğimiz mayıs ayında ziyaretçi sayımız 5 milyonu bulunca, bunun için kutlama yaptık. Sadece bu yıl hac dönemi için 1.5 milyon ziyaretçi bekliyoruz” dedi. (Hürriyet / Fatma Aksu)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)