E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıSuudiler petrol üretimini durdurmaya yeşil ışık yaktı---

Suudiler petrol üretimini durdurmaya yeşil ışık yaktı

Suudiler petrol üretimini durdurmaya yeşil ışık yaktı
23 Eylül 2016 - 16:08 borsagundem.com

Suudi Arabistan, İran üretimi dondurmayı kabul eder ise üretimini azaltacak

İran ile Suudi Arabistan arasında Viyana'da yapılan toplantıya yakın kaynakların verdikleri bilgilere göre, Suudi Arabistan, İran'ın petrol üretimini bu yıl dondurmayı kabul etmesi halinde üretimi kısmayı teklif etti. Suudi Arabistan, İran'ın petrol üretimini halihazırdaki 3,6 milyon varil/gün civarında dondurmasını istiyor.
Ancak kaynaklar İran'ın bu teklife yanıt vermediğini ve taraflar arasındaki görüş ayrılıklarının Cezayir'de gelecek hafta yapılacak gayriresmi OPEC toplantısı öncesinde giderilemediğini ifade ediyorlar.
Bununla birlikte kaynaklar, İran'ın Cezayir'de yapılacak toplantıda üretimi dondurmayı kabul etmesi halinde Suudi Arabistan'ın Körfez İşbirliği Konseyi'nden müttefikleri Birleşik Arap Emirlikleri, Katar
ve Kuveyt'in de üretimin kısılmasına destek vereceklerini vurguluyorlar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Baris Buber23 Eylül 2016 16:18

    Piyasaları manipile ediyorlar her yerde petrol bolluğu var hızlı bir şekilde çıkışı sonlanıp tekrardan dip seviyeleri göreceğiz. Kimse anlaşamaz fiyat konusunda geçsinler bunları petrol an itibari ile zirvesine yakın seviyede tekrardan 40 dolarlara geri çekilim hızlı olacaktır.