E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSuudi Arabistan açıkladı: Kaşıkçı arbedede öldü---

Suudi Arabistan açıkladı: Kaşıkçı arbedede öldü

Suudi Arabistan açıkladı: Kaşıkçı arbedede öldü
20 Ekim 2018 - 01:21 borsagundem.com

Suudi Arabistan açıkladı: Kaşıkçı konsolosluktaki arbedede öldü. 18 Suudi vatandaşı tutuklandı. İstihbarat Dairesi Başkan Yardımcısı Asiri görevden alındı. İstihbarat, Veliaht Selman'ın başkanlığındaki komite tarafından yeniden yapılandırılacak

Suudi Arabistan, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın konsolosluk içinde yaşanan arbede neticesinde öldüğünü açıkladı. Suudi Arabistan, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ölümünde parmağı olan herkesten hesap sorulacağını ve adalete teslim edileceğini duyurdu.

Kraliyet savcılığından konuyla ilgili yapılan açıklamada, Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın başkonsolosluğa girişinden sonra bir kişi ile sözlü tartışmaya başladığı daha sonra çıkan kavga sonucu Kaşıkçı'nın öldüğü savunuldu. Olayla ilgili, 18 kişi hakkında soruşturma açıldığı belirtilirken, bir askeri yetkilinin de görevden alındığı iddia edildi. Kaşıkçı'nın cesedine henüz ne olduğuna ilişkin bilgilere ise yer verilmedi.

Suudi Arabistan, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ölümünde parmağı olan herkesten hesap sorulacağını ve adalete teslim edileceğini duyurdu.

Suudi Devlet televizyonundan yapılan açıklamada, Türk yetkililerin, şaibeli isimlerle ilgili paylaştığı bilgilerin Kaşıkçı meselesinin aydınlatılmasına yardımcı olduğunu duyurdu.

Öte yandan Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul konsolosluğunda hayatını kaybetmesiyle ilişkili 18 Suudi vatandaşının gözaltına alındığı bildirildi.

Cemal Kaşıkçı'nın köşe yazarlığı yaptığı Washington Post gazetesi ise, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önemli bir anlaşma sağlayıcı haline geldiği değerlendirmesinde bulundu.

ASİRİ GÖREVDEN ALINDI

Suudi Arabistan'da yayımlanan kraliyet kararnamesiyle, Suudi Arabistan Genel İstihbarat Başkan Yardımcısı Ahmed Asiri görevden alındı.

VELİAHT PRENS'İN BAŞKANLIĞINDA KOMİTE

Yaşanan gelişmelerin ardından, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz, Kraliyet İstihbarat Servisi’ni yeniden yapılandırmanın ‘acil bir ihtiyaç’ olduğunu belirtti. Yeniden yapılandırma için kurulacak bakanlık komitesinin başında Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın olacağı bildirildi.
Amerikan New York Times gazetesi önceki gün Suudi Arabistan’ın gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesinden, Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın üst düzey danışmanlarından istihbarat yetkilisi General Ahmed el Assiri’yi sorumlu tutmaya hazırlandığını yazmıştı. Kaynaklar, Beyaz Saray yetkilileri ile de görüşüldüğü ve Assiri’nin isminin verildiğini belirtmişti. Suudi Arabistan düne kadar Kaşıkçı’nın öldürüldüğünü reddetmiş, konsolosluk binasından çıkmış olduğunu öne sürmüştü

KRAL İLE ERDOĞAN'IN GÖRÜŞMESİNDEN HEMEN SONRA...

Suudi Arabistan devlet televizyonunun açıklaması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suudi Kralı Selman'ın telefon görüşmesinin hemen ardından yapıldı. 

AYRINTILAR GELİYOR

NYT: Suudi yetkililer o istihbaratçıyı sorumlu tutacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TR20 Ekim 2018 12:37

    Palavra, bir de müslümanız diye geçiniyorlar, başkalarını kendiniz gibi aptal mı sandınız...

  • fafa20 Ekim 2018 12:13

    Bir cinayet şebekesi,başındaki yerinde kalması kaydıyle dağıtıldı.Yeni ve tecrübeli bir cinayet şebekesi kurulacak.

  • erol g.20 Ekim 2018 11:10

    Kasıtlı arbede yaratarak öldürmüşler

  • HALKIN SESİ20 Ekim 2018 10:14

    Biz de inandık !

  • KILIÇ20 Ekim 2018 08:27

    BİZİMLE HİÇ BİR ALAKASI YOK BU SEBEPLE ÜLKE ÇIKARLARI DOGRULTUSUNDA HAREKET EDİLMELİ.

  • bir yorum.20 Ekim 2018 08:16

    Dünyada olup biten her şeye rothschils ailesi ile pentagon-amerika arasında kıyasıya güçlü olma savaşı olarak bakmak lazım.Trumpı washingtonda başına gelenler de trump kendi çıkarına kullanmak istediklerinden.Trump buna müsaade etmemeye çalışıyor.Ama onun adamlarını bir şekilde görevlerinden alınıyor.

  • bir yorum.20 Ekim 2018 08:11

    Evet Rotschilds ın tarafını seçen Selman amerika-pentagonun baskısına dayanamadı ve amerika-pentagonun tarafına geçti.Şimdi selman aklanacak.Aslında kaşıkçı muhalif görünsede selmanın yakın arkadaşıymış.Onu öldürtülmesini pentagonun planıyla oldu kuvvetle muhtemel.Çünkü amerika-pentagon aramco yu istiyor. Selman ise rothscilds ile bu konuda anlaşmıştı.Yani dünya rotschilds ailesi ile amerika-pentagon arasındaki kıyasıya savaşı yaşıyor.Hepsi bir plan.Tabi bu arada insanlarda katlediliyor.

  • Ercüment20 Ekim 2018 05:59

    arbede ne cacaik ..bu tam bir cacaik... vatandasini konsoloslugunda öldürmek...yakismaz dinkardeligine hic yakismaz...

  • 1Borsacı20 Ekim 2018 01:34

    Çok ilginç, 18 gün sonra mı belli olmuş.