E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSuudi prenslere şok teklif---

Suudi prenslere şok teklif

Suudi prenslere şok teklif
17 Kasım 2017 - 09:08 borsagundem.com

Riyad'da tutuklanan Suudi prenslere mal varlıklarının yüzde 70'ni devretmeleri halinde serbest kalacaklarına ilişkin iddialar ortaya atıldı

Suudi Arabistan'da gözaltına alınan prenslere mal varlıklarını Riyad yönetimine devretmeleri halinde serbest bırakılma teklifinin  götürüldüğü belirtiliyor.
BBC'nin haberine göre, İngiltere'de yayınlanan Financial Times  gazetesi, yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınan 11 Suudi prens ve iş adamının mal varlıklarının yüzde 70'ine el konulmasının  amaçlandığını yazıyor.
Gazeteye bilgi veren konuya yakın iki kaynak, "Yetkililer  gözaltındakilere 'Parayı çıkın, serbest kalın' diyor. Suudi Arabistan'ın eriyen hazinesine bu şekilde kaynak sağlanması  hedefleniyor" diyor.
Yürütülen müzakereler sürecinde bazı mal varlıklarının el  değiştirdiği ve Riyad yönetiminin kontrolüne geçtiği de ifade ediliyor.
Suudi Arabistan'daki operasyonda gözaltına alınanlar arasında, dünyanın en zengin 100 kişisi listesinde de bulunan Prens El Velid bin Talal da var.
Financial Times'a bilgi veren kaynaklar, "Gözaltındaki bazı isimler, mal varlıklarının önemli bir bölümünün Riyad'a devri karşılığında serbest kalmaya razı" diyor.
Haberde pazarlıkların gözaltındaki isimlerin tutulduğu Ritz-Carlton otelinde yapıldığı da haberde yer alan bilgiler arasında.
Uzun süre düşük seyreden petrol fiyatları nedeniyle Suudi Arabistan'ın bütçe açığı geçen yıl 79 milyar dolar seviyesine kadar yükselmişti" denen haberde, savcılığın yaptığı 'Yolsuzlukların maliyeti 100 milyar dolara ulaşıyor' açıklaması da hatırlatılıyor.
Financial Times'a konuşan kaynaklardan birisi, yolsuzluk soruşturmasının kapsamı genişlerken yeni gözaltı operasyonlarının da beklenebileceğini söylüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YORUMCU17 Kasım 2017 17:03

    Oh ne güzel, buna bir de adalet diyorlar, demek ki parayla satın alınabilirormuş...

  • adem garip17 Kasım 2017 12:40

    %50 ye fit olsunlar kalan %50yle türkiyeye getirelim Suudi kardeşlerimizi

  • Bika17 Kasım 2017 10:32

    Hanedanlık parası bunlar, miras yoluyla hazine varlıkları prenslerin üzerine geçti yıllardır.% 70 yetmez %100 'ü kamulaştırılması gerekir, Suudi Arabistan'ın petrolsüz ekonomisinin alt yapısı için harcanmalı.

  • OKİM17 Kasım 2017 12:46

    ARABİSTANIN DERDİ seni germiş osmanlıda böyleydi kendisiyle uğraşır parasını elalem için harcardı

  • KILIÇ17 Kasım 2017 09:44

    HARRAÇ YOLUNA BAŞ VURULMUŞ.ÇETE İŞİ.