E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKonsolos gitti... Konutundaki arama iptal edildi---

Konsolos gitti... Konutundaki arama iptal edildi

Konsolos gitti... Konutundaki arama iptal edildi
16 Ekim 2018 - 17:19 borsagundem.com

Suudi Arabistan Konsolosluğu'ndaki arama iptal edildi. Konsolos Muhammed El Uteybi'nin rezidansında bu gece arama yapılmayacak

Bu gece Suudi Başkonsolosun konutunda yapılması beklenen ve hazırlığı yapılan aramanın, Suudi yetkililerin katılmaması sebebiyle iptal edildiği bildirildi. Başkonsolosluk binası önüne konulan güvenlik bariyerleri bu akşam arama yapılmayacağı için kaldırılmaya başlandı.

KONSOLOS UÇAĞA BİNİP GİTTİ

SUUDİ Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed el Uteybi, başkonsolosluk rezidansının aranacağı saatlerde Suudi Arabistan Havayolları uçağıyla Riyad’a gitti. Muhammed El Uteybi dün saat 13.14’te resmi plakalı Mercedes marka makam otomobiliyle rezidanstan ayrıldı. Atatürk Havalimanı VIP Salonu’na giden Başkonsolos, saat 17.00’de Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a hareket eden Suudi Arabistan Havayolları’nın uçağına bindi. Başkonsolos Muhammed El Uteybi’nin eşi ve 3 çocuğu ise İstanbul’da kaldı. Dışişleri kaynakları, Suudi başkonsolos ile ilgili Türkiye tarafından alınmış bir karar olmadığını, Suudi makamlarla istişare amacıyla ülkesine çağırılmış olabileceğini belirtti.

ÇALIŞMALAR DURMAYACAK

Emniyet yetkilileri, Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosu Muhammed Uteybi'nin ülkesine dönmesinin polis ekiplerinin çalışmalarını tamamlanmasına engel olmadığını söyledi. Yetkililer, çalışmaların her koşulda yarım bırakmayarak, kısa sürede çözülmesi için çaba harcadıklarını ifade etti.

ANKARA GİDİŞİ MANİDAR BULDU

SUUDİ Başkonsolos Muhammed el Uteybi’nin dün Riyad’a gitmesiyle ilgili olarak Ankara’nın başkonsolostan Türkiye’yi terk etmesi gibi bir talebinin olmadığı vurgulanırken bir yetkili Hürriyet’e şunları söyledi: “Gidişini şu aşamada ‘kaçış’ olarak değerlendirmek istemeyiz. Kendi tasarrufu veya ülkesinden istişare için gelmiş olan bir talep üzerine Türkiye’den ayrılmış olabilir. Ancak ayrılmanın zamanlaması elbette çok manidar. Başkonsolos konutunda arama yapılmasından önce Türkiye’yi terk etmesi dikkat çekici.”

“Kaşıkçı’nın Başkonsolosluk veya başkonsolosluk konutunda öldürüldüğü kesinleşirse Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosu veya Ankara Büyükelçisi istenmeyen adam (persona non grata) ilan edilir mi” sorusuna aynı kaynak, “Şu aşamada bir şey söylemek çok erken. Son derece hassas bir konu” yanıtını verdi.

EPİTEL HÜCRE ÖRNEKLERİ TOPLANDI

'Luminol' diye adlandırılan bir yöntemle özel bir ışık tutulduktan sonra kullanılan bir kimyasal madde yardımıyla bina içerisinde çok sayıda epitel hücre örneği toplandı.


KANALİZASYON BİLE İNCELENİYOR

Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, konsoloslukta ve konsolosluğun bağlandığı kanalizasyonda da geçtiğimiz günlerde ve dün akşam yapılan aramalarda numuneler aldı. Polis ekiplerinin, her türlü olasılığı tüm ayrıntılarıyla incelediği öğrenildi.

ÇÖP KUTULARI VE ÇÖPLERDEN NUMUNE

Polis ekipleri ayrıca, konsolosluk binasının bahçesinden toprak numuneleri ile konsolosluk binasının çöplerini ve kutularını da incelemek üzere aldığı öğrenildi.

KRİMİNAL POLİS LABORATUARINA...

Elde edilen deliller, Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından detaylı incelemelerinin yapılması için Halkalı'da bulunan Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü'ne götürüldü. 

ESKİ SU KUYUSU VE KAPALI GARAJ DETAYI...

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasına ilişkin Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları araştırmanın en kritik noktasının ise konsolosluğun konutunda yapılacak araştırma olduğu ileri sürüldü.

Polis ekiplerinin yaptığı ön çalışmalara göre, güvenlik kameraları tarafından görüntülenen kapalı garaj ve geçmişte konsolosluk konutunun kullandığı su kuyusunun da titizlikle araştırılacağı iddia edildi.

İNCELEME BUGÜN YAPILMAYACAK

Çalışma grubundan yetkililerin, başkonsolosluk konutunda bugün inceleme yapmayacağı belirtildi.

Türkiye'den ayrılan Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed el Uteybi'nin Levent'teki Meşeli Sokağı'nda bulunan konutuna çıkan yollara polis ekiplerince çekilen emniyet şeridi kaldırıldı. 

Çalışma grubunun inceleme için gelmesini bekleyen yerli ve yabancı basın mensuplarına, konutta bugün inceleme yapılmayacağı ifade edildi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cego17 Ekim 2018 06:59

    Kansız Suudi’ler

  • İşsiz Vatandaş16 Ekim 2018 21:03

    FBI ve CIA isimli örgütlere tavsiyem, Türkiye ye girip çıkan kimlikleri belli infaz timini bulsunlar. Bunu yapmayacakları belli, aksi taktirde Pompeo şu anda Suudi kralın yanında olmazdı. Trump suudilere biraz daha silah satma peşinde sanki. Açıklanacak olan sonucun, Kaşıkçının konsolosluktan ayrıldıktan sonra ortadan kaybolduğu şeklinde olacağını düşünüyorum. İnterpol başkanının kaybolduğu bir ülkenin, bir gazetecisinin kaybolması çok önemli değil bence. Bu olayın medyamızda manşet olması sadece esas gündemi değiştirmeye çalışmak.

  • Şeytanın ülkesi işbaşında 16 Ekim 2018 19:20

    Konsolos koşa koşa gitti.Suudi kralla istişare yapacak. Ağız birliği yapacaklar. Amerika başkan yardımcısı nı kandıracaklar akılları sıra. Amerika şeytanın sol bacağı. Böyle acemice infaz için arabistandan 15 tane eleman göndermeye gerek yoktu. Buna resmî törenli davullu zurnalı infaz denir. Bunun arkasında da Amerika denen şeytanın ülkesi çıkarsa şaşırmam. Oyun içinde oyun var. Kimbilir suudlardan ne isteklerde bulunacaklar kapalı kapılar ardında.

  • ahmed16 Ekim 2018 19:05

    adam iyi kaçmasa başımıza iş olurdu

  • Erol yıldız16 Ekim 2018 17:31

    Sen abd nin adamını öldürürsen abd hzimetları olan akp hükümetide suudiyi tutuklar adamda uyandı kaçtı bu kadar basit

  • misafiryo16 Ekim 2018 21:09

    sen neyin kafasını yaşıyon hizmetkar olan kim amerika'nın yaptığı işlere takoz koyan kim filistin meselesini bm ye götüren kim yerli paralarla ticareti başlatalım diyen kim afrin elbab amerikaya rağmen giren kim.