E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSuudi bakan arzda kısıntıya sert eleştirdi---

Suudi bakan arzda kısıntıya sert eleştirdi

Suudi bakan arzda kısıntıya sert eleştirdi
26 Kasım 2014 - 12:20 borsagundem.com

Suudi Arabistan Petrol Bakanı Ali Al-Naimi, petrol arzındaki kısıntının fiyatları etkilemeyeceğini belirtti

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Suudi Arabistan Petrol Bakanı Ali Al-Naimi bugün Viyana’da yaptığı açıklamada petrol arzına yönelik soruları cevapladı.

Al-Naimi, kimsenin yapacağı arz kısıntısının petrol fiyatlarında istikrarı sağlamayacağını belirtti. Soruları sert bir dille cevaplayan Al-Naimi, Suudi Arabistan’ın arzı kısması için sebep olmadığını vurguladı.  ABD’nin de büyük bir üretici olduğunun altını çizen Al-Naimi, gazetecilere ABD de arzı kısacak mı diye sordu.

OPEC toplantısından önce bir araya gelene Rusya, Venezuella, Meksika ve Suudi Arabistan petrol bakanlaı arzda kısıntıya karşı duracaklarını açıklamışlardı. Viyana'da düzenlenen görüşmelerden sonra, Arabistan, Rusya, Meksika ve Venezuela ülkelerinin temsilcileri, petrol üretiminin azalmasına karşı olduklarını açıkladılar.     

MHA'nın Russia Today'den aktardığı habere göre, Rusya, Suudi Arabistan, Meksika ve Venezuela, dünya piyasalarındaki petrol fiyatlarının düşüşünü incelemek için Viyana'da bir araya geldiler. İran gibi bazı OPEC üyesi ülkelerin, petrol üretimini azaltmak önerilerinin de incelendiği bu toplantılarda bu dört ülke temsilcileri, petrol üretiminin azalmasına karşı olduklarını belirttiler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)