E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıSuudi Arabistan “yüksek petrol fiyatları”nı seçti---

Suudi Arabistan “yüksek petrol fiyatları”nı seçti

Suudi Arabistan “yüksek petrol fiyatları”nı seçti
29 Eylül 2016 - 08:56 borsagundem.com

Suudi Arabistan, OPEC'in gayri resmi Cezayir toplantısında yüksek petrol fiyatlarını, serbest petrol piyasasına tercih etti

Suudi Arabistan'ın yeni Petrol Bakanı Khalid Al-Falih, ülkenin iki yıldır sürdürdüğü “istediğin kadar üret” politikasını sona erdirdi.

S. Arabistan'ın giderek kötüleşen maliyesi, bu hafta Cezayir'de gerçekleştirilen OPEC toplantısında alınan üretim miktarını kısma kararında etkili oldu. S. Arabistan, dünyanın en büyük 20 ekonomisi arasında en fazla bütçe açığına sahip ülke konumunda bulunuyor.

Londra'da Energy Aspects Ltd. danışmanlık şirketi baş petrol analisti Amrita Sen, “Suudi Arabistan daha yüksek fiyatlar istiyor” şeklinde görüş bildirdi.

Söz karar ile birlikte Exxon Mobil Corp. gibi dev petrol şirketleri, terkedilmiş projelerini tekrar canlandırmak için yeterli güce erişebilirken, Venezüela gibi nakit sıkıntısı çeken ülkelerin maliyesi destek görebilir.

Şimdi ise sıra Rusya ve diğer serbest petrol zengini üreticilerin Suudi Arabistan'ın kararını takip edip etmemeye karar vermesinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)