E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSuriye'de askeri üsse füze saldırısı---

Suriye'de askeri üsse füze saldırısı

Suriye'de askeri üsse füze saldırısı
09 Nisan 2018 - 07:16 borsagundem.com

Tayfur askeri havaalanı çok sayıda füzeyle vuruldu. Pentagon'dan "Şu an bizim böyle bir saldırımız yok. Yakından takip ediyoruz" açıklaması geldi

Suriye resmi haber ajansı SANA, ülkenin merkezindeki Tayfur askeri havaalanına füze saldırısı gerçekleştirildiğini duyurdu.

Sana'nın bildirdiğine göre Tayfur havaalanı birden fazla füze ile vuruldu. Saldırıda birden fazla kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Suriye televizyonu da, Humus'taki Tayfur askeri havaalanı yakınlarında yüksek seste patlamaların duyulduğunu bildirdi.

Şam yakınlarındaki Doğu Guta'daki yardım görevlileri, Suriye hükümetini kuşatma altındaki bölgeye kimyasal silahla saldırı düzenlemekle suçladıktan sonra, ABD Başkanı Donald Trump 'hayvan' ifadesini kullandığı Beşar Esad için "Büyük bir bedel ödeyecek" demişti. Ancak ABD'li yetkililer saldırıyı kendilerinin gerçekleştirmediğini iddia etti.

ABD: DURUMU YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan bir Savunma Bakanlığı (Pentagon) sözcüsü, "Şu an, Savunma Bakanlığı Suriye'de hava saldırıları gerçekleştirmiyor. Ancak durumu yakından izlemeye devam ediyoruz ve Suriye ile başka yerlerde kimyasal silah kullananlardan hesap sorulması için diplomatik çabalarımızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Reuters'a konuşan ABD'li bir üst düzey yetkili de, Washington'ın Suriye hükümetine ait askeri üsse herhangi bir saldırı gerçekleştirmediğini söyledi.

Rusya kırmızı alarmda! ABD müdahale ederse vuracaklar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fatih islambul09 Nisan 2018 09:46

    daha etkili saldırı yapılması lazım esadın sarayı bombalanıp etkisiz hale getirilmeli kendi halkını yok eden bu cani katil gebertilmeli kim yaptıysa desteliyorum esadın sarayını bombalayan kahraman ordumuz olmalı suriyede akan kan durmalı katil esada ölüm

  • KILIÇ09 Nisan 2018 07:39

    BU SALDIRI HABERİ CHP Yİ ÜZECEK AMA ESEDE VURUŞLAR BİTİRİCİ OLMALI.