E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizSuriye harekatı borsayı etkiler mi---

Suriye harekatı borsayı etkiler mi

Suriye harekatı borsayı etkiler mi
24 Ağustos 2016 - 09:07 borsagundem.com

Meksa Yatırım, sabah raporunda Suriye'de yaşanan gelişmeleri ve piyasaya olası etkisini değerlendirdi

BIST100 Endeksi dünü 619 (% 0.79) puanlık düşüş ile 78.145 seviyesinden ve 3.135 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Endekste düşüş görülürken bono faiz oranları ve döviz kurları ise sakindi.

Türkiye'nin Suriye'ye operasyon düzenlemesi, merkez bankası faiz kararı, terör eylemleri, siyasi gelişmeler, FED başta olmak üzere merkez bankası kaynaklı gelişmeler, dış borsalar ve petrol fiyatları, yabancı yatırım bankaları ve kredi derecelendirme kuruluşlarından gelen değerlendirmeler öne çıkan konu başlıkları. Piyasaları taşıyacak beklenti eksikliği, dış piyasalardaki dalgalanma ve Türkiye'nin Suriye sınırındaki gelişmeler temkinli görünümü beraberinde getirdi. ABD makro ekonomik veriler izlenirken piyasalar FED Başkanı Janet Yellen'm Cuma günü Jackson Hole'de yapacağı konuşma bekleniyor. Gün bazında ABD konut verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesi olumsuz algılandı. Merkez bankası beklendiği üzere üst koridorda faiz indirimine gitti. Piyasalara etkisi olmadı. Suriye'ye başlatılan harekat konusu öncelikli gündem olarak İzlenmeye devam edecek. Bu gelişme bir süredir temkinli görünüm sergileyen piyasalar üzerinde baskıya neden olabilir.

Endekste satış denemeleri derinlik kazandı ve 70.000 seviyesinden başlayan çıkış trendinin altına salınım göstermeye başladı. İlk destekler 77.200-77.000 seviyelerinde. 77.000 seviyesinin altında satışların devamıyla birlikte sonraki destekler 76.400-76.000 ve 75.500 seviyelerinde bulunuyor. İlk dirençler ise 78.200-78.400 seviyelerinde. Çıkışın devamı için 78.400 seviyesinin geçilmesi gerekecek. Sonraki dirençler 79.350 ve 80.000 seviyelerinde görülüyor. Endekste destek noktalarında tepki alımları görülse de satış baskısı sürebilir.

Meksa Yatırım

Borsa'da haber akışları ile kur hareketleri etkili olacak

 

Dakika dakika Türkiye'nin Suriye harekatı

 

Türkiye, Suriye harekatını bu mesajla öğrendi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)