E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinSularımızdan altın akıp gidiyor---

Sularımızdan altın akıp gidiyor

Sularımızdan altın akıp gidiyor
26 Nisan 2018 - 13:24 borsagundem.com

Jeotermal kaynaklarda litrede 0.5 miligram altın olduğu iddia edildi

Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği Başkanı Ufuk Şentürk, “Jeotermal kaynaklarımızda, litrede yüzde 0.008 oranında lityum, 0.5 miligram altın var. Bunlar toplanabilirse 1.5 ton altın elde edilebilir” dedi.

Jeotermalden elektrik üretimi konusunda ikincil üretimin araştırmaları başlandı. Bu kapsamda jeotermalciler elektrik üretmenin yanı sıra altın, gümüş, lityum ve magnezyum ayrıştırmak için harekete geçti. Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği (JESDER) Başkanı Ufuk Şentürk, “Türkiye’deki jeotermal kaynaklardaki mineraller toplanabilirse sadece jeotermal elektrik santrallerindeki jeotermal akışkanlardan 20 bin- 25 bin kilogram lityum, bin 500 kilogram altın ve 3 bin kilogram magnezyum elde edilerek ülke ekonomimize katkı sağlanabilir” dedi.

ORTAK AR-GE ÇALIŞMASI

Şentürk, şöyle konuştu: “Bu değerlerin farkına varan jeotermal santral yatırımcıları da birçok üniversiteyle ortak Ar-Ge çalışmaları başlattı. Bu çalışmalar sonlandırıldığında elektriğin yanı sıra maden ve mineral de elde edilebilecek.”

TÜRKİYE ÖNCÜ ÜLKE HALİNE GELECEK

Şentürk, şöyle devam etti: "Artık jeotermal santral yatırımcıları, yükleri azaldıktan sonra seralar, kurutma tesisleri yapmaya başlayacak. Belki şehir ısıtmalarına girecekler. Ve lityumdan maden ve mineral eldesi işine girecekler. Türkiye’yi bu konuda da öncü ülke haline getirmeyi hedefliyoruz." (Akşam)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • memo4527 Nisan 2018 10:25

    nerdeymis hangi derede hemen gidelim aramaya zengin oluruzzzzzzzz

  • Kaçan Grup26 Nisan 2018 17:38

    2 metreküp su 2000 litre eder. Litrede 0.5 miligram ise buradan 1 gram çıkar. 1 gram altın 170 TL. 2 metreküp su da 170 TL’lik altın var diyen mühendis gülünç duruma düşer.

  • banu26 Nisan 2018 20:33

    ya kardeşim . sudan altın çıkaralım denmiyor . elektrik üretimi için kullandığımız jeotermal kaynaktaki altını alalaım deniyr.

  • Ilgi26 Nisan 2018 16:19

    Amac jeotermale ilgiyi arttirmak..herkes kendi ekmek kapisini kiymetli goruyor